Jesse wil 50.000 mobieltjes verzamelen voor Stichting Opkikker

Jesse Mulder uit Oldebroek was 7 jaar toen hij kanker kreeg. Intussen is hij 16 jaar en het gaat goed met hem. Zo goed dat hij wat terug wil doen voor Stichting Opkikker, die hem tijdens zijn ziekte een geweldige dag bezorgde. Zij organiseren zogenoemde opkikkerdagen voor kinderen die het moeilijk hebben. Jesse is nu ambassadeur voor deze stichting en hij verzamelt mobieltjes in voor de stichting. Daarvoor krijgen ze 2 euro per stuk. Zaterdag is hij de hele dag in Fryslân.
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Jesse begint in Leeuwarden, bij de fontein voor het station. Maar hij reist zaterdag alle elf steden langs. "In de periode dat ik dit doe heb ik al 39.400 mobieltjes in gezameld voor Stichting Opkikker. Dat zijn er een hele hoop. We krijgen 2 euro per mobieltje om opkikkerdagen te organiseren, waarmee ze langdurig zieke kinderen een mooie dag geven," leit Jesse út.

Doel: 50.000 mobieltjes

Hij vertelt zijn eigen verhaal: "Ik ging op 31 december naar het ziekenhuis voor een darmopstopping. Maar het bleek wat anders, want er werd geconstateerd dat ik lymfeklierkanker had. Ik ben direct opgenomen in het ziekenhuis, voor iets meer dan vier maanden. Maar ik ben gelukkig genezen. Het was een heftige periode. Ik heb na ik ziek was een opkikkerdag gehad, en daarna heeft de stichting gevraagd of ik ambassadeur wilde worden door mobieltjes in te zamelen. Daar ben ik mee begonnen en dat is iets uit de hand gelopen. Mijn doel is nu om 50.000 mobieltjes in te zamelen."

Even plezier in een rottijd

Hij weet niet wat hij in Fryslân kan verwachten, maar Jesse hoopt op veel mobieltjes. "Het is erg belangrijk, want je kunt je situatie even vergeten met een opkikkerdag. Je hebt even lol met je familie en dat is echt kostbaar in zo'n periode." Hij doet een oproep aan alle Friezen: "Als jullie mobieltjes hebben, het maakt niet uit of ze kapot zijn. U kunt mijn adres vinden op mij Facebookpagina Oude mobieltjes Jesse Mulder."
Verslaggever Auke Zeldenrust bij Jesse Mulder
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust