Cambuur laat MVV bijna terug komen, maar houdt de punten in Leeuwarden

SC Cambuur heeft vrijdagavond na een benauwde tweede helft thuis gewonnen van MVV. Het werd 2-1 voor de ploeg van Henk de Jong. De Leeuwarders waren voor de pauze veel beter en kwamen op 2-0 door twee doelpunten van Múhren. Na de pauze kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Daarna was het spannend, maar Cambuur trok de punten over de streep.
Na een minuut stilte voor de deze week overleden Keimpe Vellinga zette Cambuur de bezoekers uit Limburg direct onder druk. De eerste grote kans was voor Jarchinio Antonia, nadat basisdebutant Michael Breij de bal veroverde. Antonia schoot echter op doelman Nigel Bertrams. Daarna was Breij zelf ook een paar keer dichtbij zijn eerste doelpunt voor de Leeuwarders, maar hij schoot eerst voorlangs en daarna raakte hij de bal niet goed.
Het duurde uiteindelijk net wat langer dan een kwartier tot Cambuur op voorsprong kwam. Breij werd aan de rechterkant van het strafschopgebied neergehaald door verdediger Thibaut Van Acker. Topscorer Robert Mühren schoot de strafschop achter Bertrams tegen de touwen.

Mühren met zijn 21e

Twee minuten later zette Mühren al de 2-0 op het scorebord. MVV-verdediger Enes Mahmutovic kopte de bal zo in de voeten van de spits. Die stond direct vrij voor de doelman en noteerde zijn 21e doelpunt van het seizoen.
Daarna bleef Cambuur gevaarlijk, maar zonder te scoren. Hoedemakers was dichtbij met een afstandscchot, dat net naast ging. Mühren raakte in de laatste minuut van de eerste helft de lat, en dus was de ruststand 'maar' 2-0.

Spanning terug

Zo dominant Cambuur voor de rust domineerde, zo weinig gebeurde er in de beginfase van de tweede helft. Cambuur controleerde en MVV kon niet gevaarlijk worden. Tot de 65e minuut. Toen ging Erik Schouten met de bal onderuit. Anthony van den Hurk pikte de bal op, gaf breed op Joeri Schroijen en die schoot de aansluitingstreffer binnen.
De spanning was terug en het niveau van Cambuur werd ook minder. Tien minuten na e 2-1 was Van den Hurk zelf dicht bij de gelijkmaker, maar dat kon Sonny Stevens voorkomen. Dat was de grootste kans voor de ploeg uit Maastricht. En dus hield Cambuur de drie punten in Leeuwarden.

Concurrentie speelt later

De drie ploegen die Cambuur achtervolgen in de top van de eerste divisie komen maandag pas in actie. Dan gaat het om Jong Ajax, Volendam en de Graafschap. Volgende week speelt Cambuur de uitwedstrijd tegen Almere City.
SC Cambuur - MVV 2-1 (2-0) 17. Robert Mühren 1-0 (strafskop), 19. Robert Mühren 2-0, 65. Joeri Schroijen 2-1
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Ewijk, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Hoedemakers, Breij (78/McEachran), Maulun (90+4/Van der Kaap); Antonia, Mühren, Oratmangoen (77/Korte)