"We moeten iets rechtzetten tegen VVV"

07 feb 2020 - 22:11

SC Heerenveen wacht nog altijd op de eerste punten van 2020. Van zowel Feyenoord, AZ als Fortuna Sittard werd verloren."Tegen Fortuna zakten we onder de ondergrens, daar baal ik echt van", zegt Jansen. "Dat moeten we tegen VVV rechtzetten. We gaan spijkerhard knokken om die overwinning binnen te halen."

Trainer Johnny Jansen:

Sommige spelers hebben niet de vorm van voor de winter. Toch verandert Jansen zijn basiself niet. "We kunnen van alles verzinnen, maar ik mis misschien een beetje scherpte. Wij kunnen niet dingen doen op 99 procent. Dat is niet goed genoeg. Wij moeten alles uit volle overtuiging doen. alleen dan hebben we een heel aardig elftal. Het maakt niet uit hoe, als we maar winnen!"

De enige druk die ik voel is de druk die ik mezelf opleg om goed te presteren.

Filip Bednarek

Tweede doelman Filip Bednarek staat tegen VVV opnieuw tussen de palen. Vrijdag werd bekend dat Warner Hahn wekenlang uit de roulatie is vanwege een knieblessure. Hij is intussen geopereerd. Tegen Fortuna Sittard verdedigde Bednarek het doel ook al en hij mag het nu een aantal wedstrijden achter elkaar laten zien.

"Na 54 wedstrijden op de bank ben ik nu eerste doelman", zegt de Pool. "Soms moet je een beetje geluk hebben. Ik mag me nu bewijzen. De enige druk die ik voel is de druk die ik mezelf opleg om goed te presteren. Op de rest heb je toch geen invloed."

Doelman Filip Bednarek:

Johnny Jansen: "Filip krijgt nu de kans. Hij is een op en top prof die probeert elke dag beter te worden. Hij krijgt nu een mooie kans, hij kan nu een aantal wedstrijden aan de bak."

Druk komt van de media

Met VVV komt de nummer 16 van de eredivisie op bezoek. In de strijd om deelname aan de play-offs (de top-8 plaatst zich daarvoor) is een overwinning zeer welkom.

"Als wij thuis spelen tegen VVV, dan vind ik dat we die wedstrijd moeten winnen", zegt Jansen. "Maar intern wordt de druk er niet opgelegd, die komt meer van de media. Intern zijn we bezig om de spelers beter te maken en het team te ontwikkelen. En dat moet dan leiden tot overwinningen."

Verwachte opstelling SC Hearrenfean: Bednarek; Van Rhijn, Botman, Dresevic, Floranus; Faik, Veerman, Kongolo; Van Bergen, Odgaard en Ejuke.

De wedstrijd is zaterdag live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio vanaf 19.30. Het commentaar wordt gedaan door Arjen de Boer.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal VVV
(advertinsje)
(advertinsje)