Sieta van Keimpema wint Vrouw in de Media Award Fryslân

Boerin Sieta van Keimpema uit Nes krijgt de Vrouw in de Media Award voor Fryslân. Van Keimpema heeft haar in 2019 met een recordaantal stemmen van 99 procent volgens de stemmers het best geprofileerd in de media. Ze wordt geprezen om haar doorzettingsvermogen en passie voor de agrarische sector.
Sieta van Keimpema wint Vrouw in de Media Award Fryslân
Taalonderzoeker bij de Frykse Akademy Jelske Dijkstra uit Sint Jacobiparochie eindigde met 0,19 procent van de stemmen op de tweede plek. Artistiek directeur van Stichting Brave New World Producties Claudia Woolgar uit Leeuwarden kreeg 0,15 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

Vrouwelijke experts en rolmodellen

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. De organisatoren willen met de award vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.
Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen, maar vaker op de radar van de regionale media mogen zijn.
Sieta van Keimpema © Omrop Fryslân, René Koster
Boerin Sieta van Keimpema neemt al jaren op voor boeren en de volgende generaties. De voorzitter van de Dutch Dairymen Board wordt door stemmers als een topvertegenwoordiger van de agrarische sector gezien, die niet zomaar onder de tafel te kletsen is. Volgens de stemmers weet Van Keimpema waar ze het over heeft en kan ze dat op een goede, heldere manier duidelijk maken.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de landelijke prijs is op woensdag 12 februari bij Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Ook wordt er een impressie van de uitreiking van de regionale awards vertoond. Alle prijswinnaars krijgen een beeld, gemaakt door kunstenaar Ellen Buchwaldt.
Vorig jaar won stijlinspirator Marcella Veldhuis-Andringa.