Hendriks optimistisch over talent bij SC Cambuur: Het gaat de goede kant op"

06 feb 2020 - 17:37

De kans is groot dat Sam Hendriks dit seizoen nog in actie komt voor SC Cambuur. Op de laatste dag van de winterse transferperiode maakte de club bekend dat het Hendriks voor een halfjaar huurt van OH Leuven. Maar de spits is nog geblessuurd. Die blessure liep hij op in zijn eerdere periode in Leeuwarden.

Vrijdag werd de komst van Hendriks wereldkundig gemaakt en dus stond hij deze week voor het eerst op het trainingsveld. In aantal oefeningen kan hij met de selectie meedoen, maar nog niet alles. Daarom traint de Doetinchemmer ook voor een deel met de fysiotherapeut: "Ik zit in de laatste fase van mijn revalidatie en ik kan al wat met de groep meedoen, dus het gaat de goede kant op."

Op paasmaandag, 22 april 2019, raakte Hendrik erg geblesseerd in het duel met FC Den Bosch. Hij scheurde daarbij zijn kruisband af. Voor die blessure staat in de regel negen tot twaalf maanden revalidatietijd. "Het is een hele vervelende blessure, maar na mijn operatie voelde het direct weer goed, stabiel en sterk. Dan krijg je automatisch weer sneller vertrouwen in je lichaam. Maar het duurt gewoon lang, dat is lastig", vertelt de 25-jarige spits, die vorig seizoen acht doelpunten maakte in het geelblauw.

België

Hendriks staat nog altijd onder contract bij het Belgische OH Leuven. Zijn contract loopt daar nog tot en met volgend seizoen. Maar de kans op minuten bij Leuven was voor de rest van het seizoen klein. "Toen ik terug was in België, was wel duidelijk dat ik dit seizoen geen rol van betekenis zou spelen. Ook omdat de competitie daar vroeg voorbij is, dus als ik fit zou zijn, was de competitie al voorbij. We zochten naar een oplossing, dat is Cambuur geworden en ik ben er blij mee."

De omstandigheden waaronder Cambuur hem huurt, zijn gunstig. Zo zitten er niet veel kosten aan voor de Leeuwarders, waardoor het mogelijk was om hem voor een halfjaar naar de club te halen.

Foto: Dijks Fotografie

Revalideren bij de KNVB

Voor voetballers die een erge blessure hebben, is er de mogelijkheid om in het sportcentrum van voetbalbond KNVB te revalideren. Daar viel ook de kar van Hendriks op: "Dat beviel me heel goed. Ook omdat je jongens treft die hetzelfde hebben. Ik liep samen met Tim Receveur van Almere City redelijk gelijk op, dus we hebben de hele revalidatie samen kunnen doen. Dan trek je wel veel met elkaar op. Ondanks de blessure heb ik wel een mooie tijd bij de KNVB gehad."

Sam Hendriks in zijn eerste periode bij SC Cambuur - Foto: Orange Pictures

Nóg een spits voor Cambuur

Met Robert Mühren en Delano Ladan heeft Cambuur al de beschikking over twee spitsen. Hendriks is de derde. Toch is trainer Henk de Jong blij met zijn komst. "Stel dat er wat gebeurt met Robert Mühren of Delano Ladan, dan is het wel heel snel. Sam is een echte teamplayer die hem geweldig voelt bij deze club. Hij heeft het vorig jaar geweldig naar zijn zin gehad en is blij dat hij hier weer is. Dat is mooi."

De Jong vindt het ook niet meer dan logisch dat Cambuur hem de kans biedt om in Leeuwarden aan zijn revalidatie te werken. "Die jongen heeft hier een blessure opgelopen. Dan vind ik het ook wel mooi dat we iemand kunnen helpen. Maar het is niet alleen helpen hoor, ik denk dat hij óns zal helpen!", lacht de Drachtster.

entree

De grote vraag is wanneer Hendriks zijn rentree kan maken. Wat dat betreft heeft hij een goede boodschap voor de supporters van Cambuur: "Ik hoop volgende maand wat minuutjes bij Jong Cambuur te maken. Er is een reële kans dat ik vanaf maart, april wedstrijdfit genoeg ben. Zoals het er nu naar uitziet kan ik de laatste zes à acht weken van de competitie beschikbaar zijn."

(advertinsje)
(advertinsje)