Zuivelconcern en bank voelen zich niet aangesproken door uitlatingen FDF

Zuivelconcern Friesland Campina en de Rabobank voelen zich niet aangesproken door de uitlatingen van boerenactiegroep Farmers Defence Force. Die had in een persbericht woensdag onder andere over 'zuivelbobo's en bankiers' die al binnen enkele dagen bij landbouwminister Schouten mochten langskomen om 'als een Judas de sector te verraden'. FDF heeft inmiddels excuses aangeboden voor de uitlatingen in het persbericht.
Friesland Campina © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Zowel Friesland Campina als de Rabobank zeggen dat ze niet betrokken zijn bij het overleg van het kabinet met de boeren, over de stikstofproblematiek. Ze voelen zich ook geen partij in het geschil tussen Farmers Defence Force en het kabinet.
De Raad van Staten bepaalde in mei 2018 dat de Nederlandse aanpak om de stikstofuitstoot te verminderen en daarmee kwetsbare natuurgebieden te beschermen, niet voldoet aan Europese regels. Sommige projecten konden door het oordeel van de Raad van Staten niet doorgaan. Vergunningen worden in sommige gevallen niet verleend en andere gevallen zelfs ingetrokken. Deze week kwam het kabinet met een noodwet. Meer nieuws over stikstof is te vinden op ons dossiersite.