Wifi-storing door graafwerkzaamheden aan Willemskade in Leeuwarden

Aan de Willemskade in Leeuwarden lag woensdag de hele dag de wifi eruit. Zo'n driehonderd wifi-punten deden het niet meer, omdat bij graafwerkzaamheden kabels kapot waren gegaan.
wifi steuring
Spinder Kabeltechniek van De Harkema was een glasvezelkabel aan het aanleggen, toen de graafmachine een aantal wifi-kabels raakte. Vooral bij de gebouwen in de straat kreeg men te maken met de wifi-storing, waaronder bij advocatenkantoor Canoy. "We kwamen erachter dat de boel niet meer werkte", fertelt advokaat Bart Canoy. "Eerst werd er nog gezegd dat er niets aan de hand was, maar later kregen we wel te horen dat dit aan de hand was."
Op het advocatenkantoor kon men nog wel werken, maar zaken die normaal via de wifi gingen, moesten nu via de mobiele telefoons gebeuren. "Het is heel onhandig. We kunnen door met werken, maar het is wel omslachtig en het moet altijd via een omweg."
© Omrop Fryslân, Jantine Stoffers
Bij café De Prins H. werkte het pinapparaat niet meer vanwege de storing en was er geen wifi voor bijvoorbeeld de gasten. Gelukkig had het café ook nog een pinapparaat dat via de satelliet werkt. "Maar het is voor de gasten wel vervelend natuurlijk, want heel veel mensen komen hier en willen graag op internet of werken en studeren."
Het is niet bekend hoelang de storing nog duurt. Spinder wilde en kon er niets over zeggen. Advocaat Canoy blijft er rustig onder, maar hoopt dat het donderdag weer klaar is: "Het is misschien maar goed ook dat ze daar geen antwoord op geven, omdat ze het niet weten. Dan worden we niet blij gemaakt met dat het misschien niet zo lang gaat duren. Driehonderd aansluiting die opnieuw gelast moeten worden, het is niet één druk op de knop dat alles weer werkt."
© Omrop Fryslân, Jantine Stoffers
Verslaggever Jantine Stoffers ging kijken bij de wifi-storing aan de Willemskade