Winterfietselfstedentocht zwaar door regenwater

02 feb 2020 - 13:46

Zondagochtend vroeg stapten ze op de fiets: de deelnemers van de zesde editie van de Winterfietselfstedentocht. Bij de Elfstedenhal in Leeuwarden ging de fietstocht van start en dit jaar schreven zich maar liefst 1.200 mensen daarvoor in. De Wensink Winterfiets Elfstedentocht staat open voor alle voertuigen die op het fietspad thuishoren, dus van step tot ligfiets en van e-bike tot racefiets.

De tocht ging dit jaar voor alle afstanden van start in Leeuwarden. De tocht bestaat uit drie routes, van ongeveer 90, 140 en 200 kilometer. De volledige route van 200 kilometer gaat bij alle elf steden, het bruggetje van Bartlehiem en de tegelbrug langs.

Er zijn ook twee verkorte routes. De 140 kilometer steekt van IJlst door naar Bolsward en slaat de zuidwesthoek over. De tocht van 90 kilometer slaat ook Dokkum over en gaat van Franeker direct naar de finish in Leeuwarden.

Foto: Omrop Fryslân

De finish is dit jaar voor iedereen in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Daar zijn aan het eind van de rit muzikale optredens. Negen bands strijden in de Winterelfsteden Bandcompetitie om een optreden in Noardewyn Live van Omrop Fryslân. Zowel de fietstocht als de bandcompetitie worden georganiseerd door stichting Friesland Beweegt.

(advertinsje)
(advertinsje)