PODCAST: 'It opgroeven lyk'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze tweede Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'It opgroeven lyk'.

Aflevering 2: It opgroeven lyk

Een schoenmaker in een Schots dorp is onwijs nieuwsgierig. Hij weet alles over iedere inwoner van het dorp. Maar op een dag krijgt hij een vreemdeling op bezoek die nieuwe schoenen nodig heeft. Het is een vreemde man. En als de schoenmaker nieuwe schoenen voor de man gemaakt heeft, volgt hij hem omdat hij wil weten waar de man vandaan komt. Hij is verbijsterd als hij ziet waar de man naartoe gaat: het kerkhof! Daar stapt de man een graf in. De schoenmaker haalt versterking en met een grote groep mensen graven ze het graf open. Dat had hij beter niet kunnen doen...
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.