Cambuur maakt zich op voor lastige uitwedstrijd tegen NEC

30 jan 2020 - 14:20

Cambuur maakt zich op voor de lastige uitwedstrijd tegen NEC. De Leeuwarders hebben sinds 1987 in competitieverband niet meer gewonnen in Nijmegen. In de selectie van Cambuur zit ook nieuweling George McEachran. De 19-jarige Engelsman komt over van de beloften van Chelsea FC en is voor de rest van het seizoen gehuurd van de club uit Londen.

De nieuwe middenvelder George McEachran:

George McEachran

Een buitenkansje voor de Leeuwarders en trainer Henk de Jong is daar blij mee. "Het is een goede voetballer. Een middenvelder. Inderdaad, daar hebben we al de nodige spelers voor, maar er zijn ook geregeld blessures. En de beste moet spelen."

Zoeken naar rechtsback

Cambuur wilde ook Rico Zeegers van PSV halen, maar hij kwam door problemen met zijn knie niet door de medische keuring. Cambuur blijft zoeken naar een rechtsback. De transferperiode sluit vrijdag om 00.00 uur.

Cambuur-trainer Henk de Jong:

Henk de Jong

Cambuur moet het in Nijmegen doen zonder David Sambissa. De Franse verdediging is geschorst. Zijn vervanger is Alex Nagura. Aan de rechterkant van de verdediging is Doke Schmidt weer terug. Hij speelde enkele ongelukkige wedstrijd, waarna Henk de Jong hem in bescherming heeft genomen.

"Doke moest er onverwachts rap in, na het uitvallen van Jordy van Deelen. Dan gaat het de eerste wedstrijden heel goed, maar dan komt de terugslag. Toen heb ik het besluit genomen om Doke even uit de wind te houden. Hij is nu terug en is heel fit."

Korte weer fit

Giovanni Korte haakt deze week ook weer aan bij de selectie. De aanvaller is lang geblesseerd geweest, maar kan nu weer spelen. Stanley Akoi, Issa Kallon en Sven Nieuwpoort zijn nog altijd geblesseerd.

Henk de Jong verwacht een moeizame wedstrijd in Nijmegen. "Ze spelen heel compact en het is een zwaar veld daar. Een lastige tegenstander, maar zij vinden ons ook een lastige tegenstander."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal NEC
(Advertentie)
(Advertentie)