Janny Vlietstra nieuwe voorzitter raad van commissarissen Thialf

28 jan 2020 - 14:15

De aandeelhouders van Thialf hebben oud-Eerste Kamerlid Janny Vlietstra benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen (rvc). Daarmee is de rvc weer compleet. Vlietstra zal de rol van voorzitter in ieder geval de komende zes maanden vervullen. Na die zes maanden zullen de aandeelhouders en rvc bespreken of Vlietstra kan aanblijven.

Foto: Omrop Fryslân

Vlietstra woont in Leeuwarden. Ze was eerder gemeenteraadslid en wethouder in Leeuwarden en burgemeester van diverse gemeenten in Groningen en Drenthe. Vaan 2011 tot en met 2015 en van 2017 tot en met 2019 was ze lid van de Eerste Kamer. Momenteel is zijn onder andere voorzitter van de raad van commissarissen van Afvalsturing Friesland en zorginstelling ZINN in Haren.

Minne Dolstra

De directie van Thialf zal worden bijgestaan door Minne Dolstra uit Norg. De extra directiefunctie die Dolstra aanneemt, is op projectbasis en duurt tot de gewenste resultaten van de uitbreiding zijn bereikt. De uitbreiding van de directie is een van de maatregelen die de provincie samen met mede-aandeelhouder gemeente Heerenveen in december nam naar aanleiding van de financiële tekorten bij Thialf.

Thialf - Foto: Wikipedia

"Met Janny Vlietstra krijgt de raad van commissarissen veel bestuurlijke ervaring in huis die zeker in de huidige lastige fase waarin Thialf verkeert hard nodig zal zijn", zegt gedeputeerde Sander de Rouwe, namens de aandeelhouders provincie Fryslân en gemeente Heerenveen. "Ook ben ik blij dat Thialf met de komst van Minne Dolstra op korte termijn de directie kan versterken om aan de slag te gaan met de gevraagde besparingen en het herstelplan."

Ook directeur Marc Winters reageert positief en gaf eerder al aan blij te zijn met de voorgestelde uitbreiding: "Voor Thialf zie ik dit als een kans. We zijn een mkb-bedrijf met de uitdagingen van een grootbedrijf. Het vergroot de kans van slagen onze actuele uitdagingen te verslaan nu er op de belangrijkste dossiers extra slagkracht is georganiseerd".

De Rouwe: tekort moet naar nul

Volgens gedeputeerde Sander de Rouwe moeten de tekorten worden aangepakt. "Wij willen verbeteringen op het financiële gebied, daarom moeten er mensen bij. Het tekort van 7 tot 9 ton per jaar is te groot. Wij hebben als provincie 50 miljoen euro betaald, die bijdrage hoeven wij niet terug. Maar we willen er niet ieder jaar weer geld bij leggen. Dus de zwarte cijfers moeten naar nul."

Gedeputeerde Sander de Rouwe over de nieuwe bestuurders bij Thialf

(advertinsje)
(advertinsje)