Elfstedentocht op de Weissensee is 'Wedstriid fan de Wike'

Het slotstuk van de wedstrijdreeks op de Weissensee in Oostenrijk komt in zicht. De wedstrijdleiders hebben het beste voor het laatst bewaard, want woensdag eindigt het met de Alternatieve Elfstedentocht. Dat is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.
200 kilometer lang schaatsen over natuurijs. In Friesland hebben we het al een poos niet kunnen doen, maar het gebeurt wel ieder jaar in Oostenrijk. De marathontoppers zullen woensdag op jacht naar de overwinning in de Alternatieve Elfstedentocht. "En 200 kilometer, dat is wel wat anders dan wat de marathonschaatsers normaal rijden. Dat heeft wel invloed op de koers," vertelt sportverslaggever Andor Faber.

Favorieten

Friese favorieten zijn er natuurlijk ook. "De grote vraag is wie op dit moment Manon Kamminga kan tegenhouden. Zij won alle drie wedstrijden op de Weissensee tot nu toe en daarmee is zij ook de topfavoriet voor de Alternatieve Elfstedentocht. Bij de mannen zijn er meerdere kanshebbers, waaronder Jouke Hoogeveen."
Piet Paulusma over het actuele weer op de Weissensee
De Alternatieve Elfstedentocht is woensdag te volgen op de radio. Later is er in Fryslân Hjoed, op internet en in de app een samenvatting te zien.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.