Aris Leeuwarden maakt geen kans op bezoek bij Feyenoord Rotterdam

25 jan 2020 - 22:30

De basketballers van Aris Leeuwarden zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij te winnen. Op bezoek bij Feyenoord Rotterdam werd er in Topsportcentrum Rotterdam met 73-43 verloren.

Arunas Mikalauskas fan Aris Ljouwert yn in eardere wedstriid - Foto: www.orange-pictures.nl

Al na het eerste kwart keken de Leeuwarders tegen een 11-9 achterstand aan. Daarna kwamen de schutters van Rotterdam op stoom, en dat tempo kon Aris niet bijhouden. Bij de rust stond er voor de Friese ploeg dan ook een grote achterstand op het bord: 35-20.

Na de rust raakten de Leeuwarders in het derde kwart de overwinning definitief uit het zicht. De Rotterdammers liepen uit naar een 55-32 voorsprong. In het vierde kwart werd die achterstand nog erger. Aris ging uiteindelijk met 73-43 onderuit.

Gedeelde zevende plek

Door de nederlaag staat Aris met acht punten samen met Den Helder Suns op een gedeelde zevende plek in de Dutch Basketball League. Den Helder heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld. De Leeuwarders moeten bij de eerste zes eindigen om zich te plaatsen voor de play-offs om het landskampioenschap. Op dit moment staat BAL Weert met twaalf punten op die zesde plek.

(advertinsje)
(advertinsje)