Luister nu: NNO goes HaFaBra op Koperkanaal

26 jan 2020 - 14:48

Het optreden van het Noord Nederlands Orkest (NNO) vorige week stond volledig in het teken van HaFabra-muziek, een combinatie van harmonie, fanfare en brassband. In De Harmonie in Leeuwarden speelde het orkest onder andere muziek van de componist Jacob de Haan uit Heerenveen. De registratie van het concert NNO goes HaFaBra is hieronder terug te luisteren

Foto: Mitch de Pon

Ceremonial Fanfare voor Brassband

Soli Brass Ljouwert, slachwurkers en blazers van het NNJO en blazers van het NNO

Sinfonietta no. 1 voor Brassband

Johan de Meij - Soli Brass Ljouwert

The Book of Urizen 1. The Vision 2. Creation

Noord Nederland Jeugdorkest

Symphony no. 2 The Big Apple (a New York Symphony)

Johan de Meij

De Haan heeft al meer dan honderd werken voor koren, harmonie en fanfare geschreven en zijn composities worden intussen over de gehele wereld uitgevoerd.

De Haan is één van de meest gespeelde HaFaBra-componisten van Nederland. Het Noord Nederlands Jeugd Orkest speelt, onder leiding van Erik Janssen, twee delen uit The Book of Urizen van De Haan.

Jacob de Haan werd in 1959 geboren in Heerenveen en studeerde aan het conservatorium in Leeuwarden, waar hij later terugkwam als docent. Veel Harlingers hebben muziekles van hem gehad op scholengemeenschap Simon Vestdijk.

Intussen worden zijn creaties wereldwijd uitgevoerd. Voor LF2018 schreef hij de compositie Grutsk, waar onder andere het Friese volkslied in verwerkt zit. In 2018 won De Haan de Buma Classical Award.

Johan de Meij

Het programma wordt geopend met het stuk Ceremonial Fanfare van de Zuid-Hollandse componist Johan de Meij, uitgevoerd door Soli Brass Leeuwarden. In april 2009 werd dit werk in New York uitgevoerd door koperblazers van het New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest tot gelegenheid van de 400-jarige vriendschap tussen de Verenigde Staten en Nederland. Daarna klinkt De Meij's Sinfonietta nr.1.

Trefwoorden: 
Omrop Tip NNO goes HaFaBra
(Advertentie)
(Advertentie)