Heerenveen met 2-1 onderuit tegen AZ

Sportclup Heerenveen heeft de wedstrijd tegen AZ zaterdagavond met 2-1 verloren. De goal aan de kant van Heerenveen werd gemaakt door Ejuke, terwijl de goals van AZ van De Wit en Boadu kwamen. De ploeg van trainer Johnny Jansen staat na dit verlies voorlopig op een negende plek.
© orange-pictures.nl
Voorafgaand aan de wedstrijd was het volledige Abe Lenstrastadion een minuut lang stil om Chris de Wagt te herdenken. De jeugdtrainer van Heerenveen kwam vorige week te overlijden. De spelers hadden ook rouwbanden om, om hun clubmaat te gedenken. Het publiek had in de 34ste minuut van de wedstrijd nog extra aandacht voor De Wagt. Met een groot applaus werd de jeugdtrainer herdacht.

De wedstrijd

De wedstrijd zelf begon meteen met actie, en de eerste kans was dan ook voor Heerenveen: Van Bergen vond Odgaard, maar die kon niet tot een schot komen. In de beginfase was het echter AZ die de sterkere ploeg was. Het duurde dan ook niet lang voordat de ploeg uit Alkmaar een eerste kleine kans uitspeelde. Maar De Wit schoot recht in de handen van Hahn, en het bleef nog 0-0.
Maar in de 35ste minuut kwam Heerenveen dan toch op achterstand. Deze keer was het wel raak voor De Wit, die de bal voorbij Hahn kon tikken, nadat Botman onder de bal doorging. De 0-1 stand was ook de score die beide ploegen mee de kleedkamer in namen tijdens de rust.

Tweede helft

In de tweede helft bleef het moeilijk voor de ploeg van trainer Johnny Jansen om het AZ lastig te maken. De ploeg uit Alkmaar kon de Feansters redelijk eenvoudig de baas. Toch lukte het de ploeg van Jansen om in de 69ste minuut, volledig verrassend de 1-1 te maken. Ejuke werd door Faik weggestuurd met een steekpass. De aanvaller kon de bal daarna netjes in de rechterhoek plaatsen.
Maar lang kon Heerenveen niet genieten van het gelijkspel, want in de 72ste minuut lukte het Myron Boadu om uit een hoekschop te scoren. Net voor het einde van de wedstrijd was er nog discussie over een mogelijke penalty voor Heerenveen. Er zou hands zijn gemaakt door AZ, maar scheidsrechter Blom ging daar niet in mee. AZ kon daarna de winst over de streep trekken.