ONS Snits pakt belangrijke winst na bijzonder eerbetoon aan De Wagt

De Friese voetbalclubs hebben zaterdag wisselende resultaten behaald: winst voor ONS, een gelijkspel voor Harkemase Boys, en verlies voor Buitenpost
© Twitter ONS Sneek

ONS Sneek

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen ONS Sneek en FC Lisse werd er eerst uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de voormalige ONS-speler en -trainer Chris de Wagt. De vlaggen bij het sportpark waren hiervoor ook halfstok gehangen.
De wedstrijd kon na dit indrukwekkende moment los. Het duurde een half uur voordat de stand bij de wedstrijd in beweging kwam. Dat gebeurde met een doelpunt van Genridge Prijor: 1-0. Dit was ook de stand bij rust.
In de tweede helft kon ONS de voorsprong verder uitbreiden, nadat Denzel Prijor met een streep in de linkerbovenhoek de thuisploeg op 2-0 had gezet. Lisse maakte de wedstrijd in de 83ste minuut echter weer spannend, nadat Boyd Stevens uit een vrije trap de aansluitingstreffer kon maken. Maar niet lang daarna maakte Genridge Prijor van afstand 3-1, Davey Lohman maakte meteen daarna nog de 4-1 en zette daarmee de eindstand op het scorebord.
Hiermee heeft ONS Sneek de tweede overwinning van dit seizoen binnen, en zijn ze voorlopig van de rode lantaarn af.

VV Buitenpost

VV Buitenpost heeft zaterdagmiddag thuis met 2-0 verloren van Flevo Boys. De thuisploeg moest al na twaalf minuten een tegenslag verwerken: Mark Huizinga werd met rood van het veld gestuurd nadat hij de doorgebroken Flevo Boys speler Arjan Nijboer neerhaalde. Na 44 minuten konden de bezoekers hun man-meer voordeel omzetten in een voorsprong: Timon Rorije maakte de 1-0.
Buitenpost kon in de tweede helft nog lang hoop houden op een wonder, maar in de 82ste minuut gooide Aran Nijboer de wedstrijd in het slot.

Harkemase Boys

Harkemase Boys kwam in de wedstrijd tegen Hoek na negentien minuten op een 1-0 voorsprong door een rake penalty van Jesse Renken. Harkemase Boys-speler Pier Veldman werd vastgehouden in het zestienmetergebied, en kwam ten val, wat volgens de scheidsrechter een penalty waard was.
In de 40ste minuut kreeg Hoek eenzelfde kans. De thuisploeg mocht aanleggen vanaf elf meter, Rik Impens maakte daarop voor Hoek de gelijkmaker. De penalty werd gegeven nadat Berwoud Beimers hands maakte in het strafschopgebied.
In de tweede helft kwamen er nog wel kansen, maar de stand veranderde niet meer. Hiermee pakken Harkemase Boys een punt op bezoek bij Hoek.