Willy Broekstra maakte boek over kanker: "Ik heb mazzel gehad"

25 jan 2020 - 13:04

'Kaal Haar' is de titel van een boek dat volgende week verschijnt.In het boek beschrijft Willy Broekstra uit Dokkum met Paul Peijenburg haar strijd tegen leukemie.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Van het eerste bericht dat er wat mis was, via de chemo's, de stamceldonatie van broer Theo, het medeleven van familie en vrienden, tot het beter worden. De titel van het boek ontleende ze aan een opmerking van kleinkind Sara.

Omdat de stamceltransplantatie goed aanslaat, gaat het met Willy Broekstra langzamerhand beter. Maar dan krijgt het familieverhaal toch nog een dramatische wending. Haar man Gerrit krijgt een fatale diagnose: longkanker.

Ze had alles voor haar begrafenis al op papier gezet. "Van de kleur van de kiste tot de voering van de kist." Maar zo zegt ze: "Je hebt mazzel of pech, je redt het of je redt het niet. Er valt niet tegen te vechten, het overkomt je. Ik heb mazzel gehad."

Broer Theo wilde meteen helpen, hij heeft er geen seconde over moeten nadenken. "Als je mijn arm moet hebben, krijg je mijn arm. Als ik je kan helpen, dan help ik je."

René Koster sprak met Willy Broekstra en haar familie

Het hele verhaal is zondagmorgen te horen in Buro de Vries tussen 11.00 en 13.00 uur. Meer informatie over het boek is te vinden op de Facebookpagina Kaal Haar.

(advertinsje)
(advertinsje)