Cambuur-trainer De Jong: "Bij minuut stilte voor Chris kon ik het niet droog houden"

SC Cambuur heeft vrijdagavond de eerste overwinning van 2020 behaald. Tegen Jong FC Utrecht werd met 3-1 gewonnen. Bij de rust was het 1-1. In de tweede helft namen de Leeuwarders afstand. De goals kwamen van Robin Maulun, Ragnar Oratmangoen en Robert Mühren.
Henk de Jong
Zo werd het een mooie én emotionele avond, die in het teken stond van het herdenken van Chris de Wagt, die 19 januari overleed. Dat maakte indruk op trainer Henk de Jong en hij typeerde de wedstrijd zo: "Een overwinning voor Chris de Wagt, zijn familie en Sandor van der Heide. De minuut stilte was al top, toen de goal die we maakten en de liefde die ervan uitging naar Sandor. En de supporters waren geweldig. Een respectvolle avond, en zo hoort het ook te zijn."
De Jong had op een gegeven moment de tranen in zijn ogen. "Bij de minuut stilte keek ik naar de foto waar Chris en Sandor op stonden. God, jong, dan kan ik het niet droog houden. Dan ben ik misschien veel te emotioneel. Maar ik ben ook maar een mens en ik ben blij dat we het zo hebben gedaan en dat we hebben gewonnen."
Robert Mühren
Spits Robert Mühren, die vorige week nog in een dipje zat, was ook heel blij met de winst. "Het was moeizaam en als je dan met 3-1 wint, dan mag je heel blij zijn. Het gaf een ontzettende ontlading dat ik de 3-1 mocht binnen koppen."
Het was een zwaardere wedstrijd dan normaal, zegt Mühren. "Het ging op en neer. Hadden we weer een aanval, speelden we 'm een keer niet goed uit en dan moesten we weer die 70 meter terug. Continu druk gehouden, zoals we altijd doen, en dat vergt gewoon veel."
© www.orangepictures.nl