PODCAST: 'It bonkerak yn de herberch'

De rillingen lopen je over de rug van deze spannende verhalen. 'Bonkerak' is een reeks van twintig volksverhalen die zijn bewerkt tot hoorspellen. Iedere week een nieuw volksverhaal uit Fryslân of daarbuiten. In deze eerste Bonkerak kun je luisteren naar het verhaal 'It bonkerak yn de herberch'.

Aflevering 1: It bonkerak yn de herberch

Een timmerman uit Drachten gaat het land in mogelijkheden te onderzoeken hoe hij meer geld kan verdienen. Hij belandt in een stadje waar het net jaarmarkt is en het is lastig om een plek te vinden waar hij kan overnachten. Uiteindelijk mag hij op een kamertje slapen in herberg de Koperen Tsjettel, maar de kastelein waarschuwt hem dat hij dat kamertje nooit verhuurt, omdat het er niet deugt. Het maakt de timmerman niets uit: hij is doodmoe en wil slapen. Maar hij merkt al snel dat het inderdaad niet deugt op het kamertje...
Bonkerak is een podcastserie van Omrop Fryslân. Volksverhalen die spelen in Fryslân, Schotland, Ierland, Frankrijk en Amerika zijn bewerkt tot hoorspellen. Het zijn allemaal volksverhalen met een duister laagje: spannend, mysterieus en horrorachtig. Twintig weken lang komt er iedere vrijdag een nieuwe uitzending online op de website van Omrop Fryslân, in jouw podcast-app en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Bonkerak op omropfryslan.nl/bonkerak.