Voorlopig geen vuurwerkverbod in Achtkarspelen

24 jan 2020 - 15:24

Het is niet haalbaar om een vuurwerkverbod te hanteren in de gemeente Achtkarspelen. Dat werd donderdag duidelijk in de raadsvergadering. Voor een verbod is een aanpassing van de Algemene Plaatslijke Verordening (APV) nodig. "Zonder een landelijk vuurwerkverbod kan er echter niet worden gehanthavend", legt burgemeester Oebele Brouwer uit.

Foto: Flickr

De raadsfracties van de ChristenUnie en GroenLinks deden het voorstel om een vuurwerkverbod in Achtkarspelen te vieren. De partijen brachten een motie in in de raadsvergadering van donderdagavond. "Een verbod kan een bijdrage leveren aan onder meer het verminderen van de overlast, letsel en geweld tegen hulpverleners", laten de partijen weten.

De rest van de raad vond het voorstel van ChristenUnie en GroenLinks te ver gaan, zoals de jongerenraad van Achtkarspelen. De ChristenUnie kondigde aan dat ze het vuurwerkverbod opnieuw po de agenda willen zetten. De insteek daarbij is dat Achtkarspelen zich aansluit bij het groeiende aantal gemeenten die het kabinet oproepen om met een landelijk verbod te komen.

(advertinsje)
(advertinsje)