Twijfels bij Henk de Jong over opstelling Cambuur

23 jan 2020 - 15:40

Het is nog onduidelijk met welke elf spelers SC Cambuur vrijdag gaat spelen tegen Jong FC Utrecht. Trainer Henk de Jong moet de puzzel nog leggen. In vergelijking met vorige week keert Robin Maulun nu terug in de selectie van de Leeuwarders. Revanche voor de afgelopen twee wedstrijden die de ploeg verloor, ligt voor de hand.

Trainer Henk de Jong

De terugkeer van Maulun zou kunnen betekenen dat Ragnar Oratmangoen opnieuw op de bank zit, maar daar kon De Jong donderdag nog niets over zeggen. "Er zijn nog een paar vraagtekens. Ik moet eerst overleggen en dan vertel ik het de jongens. Dan weet ik beter hoe de situatie ervoor staat."

Door de nederlagen tegen FC Volendam en TOP Oss is Cambuur de koppositie kwijtgeraakt aan Jong Ajax. Dat maakt verlies nog wranger. "We willen vrijdag maar één ding en dat is de wedstrijd winnen. Dat is niet anders dan normaal. Vorige week beleefden we een bizarre avond. Dat maak je niet vaak mee. Dat is pijnlijk, want het was nergens voor nodig." Voor De Jong komt de dip waarin zijn team zit, niet uit de lucht vallen: "Elke ploeg krijgt te maken met deze fase. Dus ook het gewone Cambuurclubje. Volgens mij is niemand in de war."

Foto: Orange Pictures

Hij draagt de hele ploeg. de supporters en de club op z'n nek

Henk de Jong over spits Robert Mühren

Missende Mühren

De trainer wil toch even spits Robert Mühren eruit lichten. Mühren maakte een doelpunt tegen TOP Oss, maar hij liet ook kans na kans onbenut. Dat heeft hem wel dwars gezeten, volgens de Drachtster trainer. "Robert heeft er twee dagen last van gehad. Hij draagt de hele ploeg, de supporters en de club op zijn nek. Hij wil het heel graag goed doen en daar doet hij alles voor. Maar hij miste kansen en dat hoort soms bij een spits."

Transfers

De transferperiode is nog open tot en met volgende week vrijdag. Duidelijk is dat Cambuur er een verdediger op rechts bij wil hebben. Dat speelt nog steeds, volgens Henk de Jong. "We zijn druk bezig. Wellicht zijn er meer nummers 10's als goede rechtsbacks te vinden. Maar je moet wel de juiste dingen doen en geen geld over de balk gooien, want is zonde van het geld."

Oanfierder Erik Schouten

De met 3-2 verloren wedstrijd tegen TOP Oss is goed geëvalueerd bij de Leeuwarder club, zo vertelt aanvoerder Erik Schouten. "We hebben in twee groepen gezeten, aanvallers en verdedigers apart. Er is wel wat over gezegd, natuurlijk. We hebben heel veel kansen gecreëerd, maar het moet niet zo zijn dat je vier keer moet scoren om een wedstrijd te winnen. We voetballen gewoon goed en creëren genoeg kansen."

Harde woorden zijn er echter niet gevallen. "Dat viel eigenlijk wel mee. We zijn duidelijk tegen elkaar en erkennen de fouten. Er gaat niet veel mis. Drie spelhervattingen en drie keer is het raak."

Mensen proberen je een crisis in te praten

Oanfierder Erik Schouten

Ondanks de twee nederlagen maak Schouten zich geen geen zorgen. "Mensen proberen je een crisis in te praten of slecht te laten voetballen, maar wij weten dat we helemaal niet slecht voetballen. We moeten gewoon weer gaan scoren en zelf minder weggeven. Dat is ons doel voor vrijdag."

Dat wordt nog lastig, want tegenstander Jong FC Utrecht speelt heel aardig en staat op de elfde plaats. In de eerste helft van het seizoen speelde Cambuur daar 1-1 gelijkspel. "Het is een stugge ploeg, vooral thuis. Wij gaan uit van eigen kracht en ik hoop dat we weer net zoveel kansen creëren als tegen Oss, dan denk ik dat het goed moet komen", zei aanvoerder Schouten.

Het duel tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht is vrijdagavond live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar vanuit het Cambuurstadion. Het extra sportprogramma begint om 20.00 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)