Heerenveen-keeper Warner Hahn: "We hebben heel snel onze rug gerecht"

23 jan 2020 - 06:40

Sportclub Heerenveen heeft woensdagavond na een lange en felle strijd de kwartfinales van het KNVB bekertoernooi bereikt. Na een verlenging en strafschoppen in het Abe Lenstrastadion werd het uiteindelijk 2-2 (4-3) voor de thuisploeg.

De Heerenveensters kregen in de beginfase van het duel niet veel kansen. Pas na ruim een halfuur werd Heerenveen voor het eerst gevaarlijk. "Ik heb in de pauze wat ruzie gemaakt met de mannen. Ik vond het net wat te slap, net niet goed genoeg. Wij moeten echt vol gas geven met elkaar en spijkerhard knokken om resultaat te behalen. Dat hebben we de tweede helft veel beter gedaan", zegt trainer Johnny Jansen.

Boosheid beloond

Jansen zijn boosheid werd dan ook beloond. "We hebben in de tweede helft ook gewoon kansen gecreëerd, om die overwinning binnen te halen. En zeker in de verlenging ook nog. Daar ben ik heel erg blij mee."

Een kwartier voor tijd kwam Heerenveen met 2-1 voor het eerst in de bekerwedstrijd op voorsprong. Het werd echter nog 2-2. "Dat mag gewoon niet. Die bal wordt ingebracht en die bal moet weggewerkt worden." Toch is Jansen tevreden. "We hebben heel veel dingen gewoon goed gedaan, maar het is balen dat dat gebeurt."

Het spel van keeper Warner Hahn was aan het eind van de wedstrijd bepalend. Hij keerde de zevende penalty van Willem II. "Voor het publiek zijn de penalty's misschien leuk, maar we hadden het wel eerder kunnen beslissen", zegt Hahn.

De eerste penalty van de tegenstander ging over het doel heen. "Dat was gewoon een lekker begin voor ons. Dat geeft je toch een duwtje in de rug. Gelukkig kon ik belangrijk zijn door ook een penalty te pakken."

"Snel onze rug gerecht"

"De tweede helft hebben we het een en ander veranderd en toen liep het wel beter. Toen hadden we de overhand", vertelt Hahn. Mar toen kwam toch nog de 2-2. "Op dat moment is dat zwaar klote, het was 10 minuten voor tijd. Maar we hebben heel snel onze rug gerecht. We zijn eigenlijk gewoon doorgegaan, ook in de verlenging. We hebben veel kansen gecreëerd."

"We wilden het echt in 120 minuten afronden. Dat is uiteindelijk niet gelukt, dus we hoopten een beetje op penalty's. Uiteindelijk zijn wij er als winnaar uitgekomen, dat is fijn."

(advertinsje)
(advertinsje)