"Invoeren van trekkerkenteken is niet langer tegen te houden"

22 jan 2020 - 14:19

Het invoeren van de verplichte kentekenplaat voor trekkers is niet langer tegen te houden. Dat is de inschatting van Harm Wiegersma, voorzitter van de NMV, de Nederlandse Melkveehoudersvakbond. Woensdagmiddag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over een aanpassing van de wet, maar nu al is duidelijk dat er een meerderheid voor is.

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Het trekkerkenteken is in bijna alle landen in Europa al verplicht. In Nederland wordt de invoering ervan al 15 jaar tegengehouden, maar nu dreigt de Europese Commissie met een boete van 3 miljoen euro als Nederland de verplichting niet invoert.

Voorzitter Harm Wiegersma van de Nederlandse Melkveehoudersvakbond verwacht dat het invoeren van de verplichte kentekenplaat niet meer tegen te houden is. "Europees is dit al heel lang aan de gang, in het buitenland rijden bijna alle trekkers met een kenteken."

De kosten van een kentekenplaat - zo'n 18 euro - zijn geen probleem, maar Wiegersma is wel bang voor mogelijke andere maatregelen die er achter vandaan komen. "Het is zien of het niet een kapstok wordt waar alles onder komt te hangen. Er kan ook een verplichte APK achter wegkomen, je kunt het zo gek niet bedenken."

Voorzitter Hans Wiegersma van de Nederlandse Melkveehoudersvakbond

(advertinsje)
(advertinsje)