Gratis computerles in Kringloopwinkel Drachten

21 jan 2020 - 22:57

De bibliotheek van Drachten is begonnen met gratis computerlessen voor mensen met een leesachterstand. In kringloopwinkel Hart in Friesland in Drachten was dinsdag de eerste les.

Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

In Fryslân zijn er, in vergelijking met de rest van Nederland, veel mensen die problemen hebben met lezen. Vaak kunnen die mensen zich ook niet redden met een computer. De bibliotheek heeft de ambitie om binnenkort ook taalles in de kringloopwinkel aan te bieden.

De computercursus is bedoeld voor mensen die graag meer met de computer willen doen, maar niet zo goed weten hoe dat dan moet. Ze leren in de cursus bijvoorbeeld hoe een computer werkt en hoe ze daarmee om moeten gaan, maar ook hoe e-mailen en internetten werkt.

Lagere drempel

Als locatie is voor de kringloopwinkel gekozen, omdat die laagdrempeliger is dan de bibliotheek. Zo hopen de bibliotheekmedewerkers meer mensen naar de cursus te trekken. de lessen worden door twee ervaren computerinstructeurs gegeven.

Vier deelnemers

Bij de eerste les schoven vier mensen aan. Verwacht wordt dat dat aantal snel oploopt. De lessen worden in een aparte ruimte gegeven, zodat winkelend publiek de cursisten niet ziet. Sommige mensen schamen zich ervoor.

Ferslachjouwer Willem de Vries praat mei Antje Bosma fan de kringloopwinkel

(advertinsje)
(advertinsje)