Friese voetbalclubs verslagen door overlijden De Wagt

20 jan 2020 - 16:47

Zondagmiddag is oud-voetballer en voetbaltrainer Chris de Wagt (34) overleden. De Wagt voetbalde vijf seizoenen voor SC Cambuur en werd in 2017 aangesteld als trainer van Jong SC Heerenveen. Beide clubs reageren verslagen op het overlijden van de Sneker.

Foto: OrangePictures

De Wagt werd in zijn carrière bij SC Heerenveen twee keer geconfronteerd met kanker. "In deze zware en intensieve periode vond De Wagt af en toe zelfs nog de kracht en energie om te assisteren binnen de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Dat deed hij dan vol overgave, vol bezieling", zegt de club.

"Met De Wagt verliest SC Heerenveen een gedreven vakman en een geliefde collega. De club wenst zijn vrouw Mariëlle, hun kinderen Vajenn en Novan, familie, vrienden, collega's en iedereen die hem kende ontzettend veel kracht en sterkte toe."

SC Cambuur

Ook Cambuur is zeer aangedaan door het overlijden van de oud-verdediger. "Zijn oud teamgenoten omschrijven hem als een warme en vrolijke persoonlijkheid en iemand die altijd voor anderen klaar stond. Nog regelmatig kwam Chris een wedstrijd van onze club bezoeken en onlangs was hij nog aanwezig bij het bekerduel tussen SC Cambuur en Feyenoord", schrijft de club.

"SC Cambuur wenst alle familie, vrienden en overige nabestaanden enorm veel sterkte met dit enorme verlies."

Henk de Jong en Peter van der Vlag over Chris de Wagt

Peter van der Vlag is nu keeperstrainer van Cambuur en speelde van 2005 tot en met 2009 met De Wagt. "Chris is een voetbaldier en bovenal een hele lieve jongen. Hij wist er heel veel vanaf, dat merkte je als speler al. Chris was niet de snelste, maar door zijn inzicht stond hij altijd goed. Dat heeft hem toch in het eerste van Cambuur gebracht", vertelt Van der Vlag.

Dit komt wel heel hard aan.

Cambuur-trainer Henk de Jong

De impact is ook groot op trainer Henk de Jong: "Drie weken geleden was hij nog bij ons. Toen hebben we na de wedstrijd nog mooi gezeten. Het was een energieke, vriendelijke en kundige jongen. Dit komt wel heel hard aan."

Dat De Wagt pas 34 jaar was, zet Van der Vlag wel aan het denken: "Je moet van het leven genieten, want voor je het weet is het klaar. Het is de omgekeerde wereld. Ouders moeten hun kind wegbrengen, zo hoort het niet te zijn. Dat doet wel heel veel pijn."

Verslaggever Arjen de Boer en Ronnie Pander

(advertinsje)
(advertinsje)