Jordy Bruijn in de spits bij SC Heerenveen tegen Feyenoord

17 jan 2020 - 20:15

Jens Odgaard en nieuwe aanwinst Runar Espejord zijn nog altijd geblesseerd en daarom was het de grote vraag wie er in de punt van de aanval van Heerenveen zou staan tegen Feyenoord. Johnny Jansen maakt aan alle onduidelijkheid een einde: "Daar staat Jordy Bruijn."

Bruijn is van origine middenvelder, maar is op verschillende posities inzetbaar. Zo heeft hij dit seizoen ook als linksbuiten gespeeld. Zaterdag maakt hij in De Kuip zijn debuut als diepste spits. "Ik kan niet alles, maar op het veld bijna wel. Als de trainer een probleem heeft kan hij mij altijd opstellen", zegt Bruijn.

Bruin heeft twee keer eerder in de spits gestaan: bij het trainingskamp tegen Llagostera en afgelopen week in de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-3 winst). Bruijn scoorde in die laatste wedstrijd een keer.

"Linkmiegel"

Jansen had verschillende opties, want ook Alen Haliulovic en Chidera Ejuke kunnen in de punt van de aanval spelen. Maar Jansen houdt Ejuke het liefst aan de zijkant en geeft de voorkeur aan Bruijn boven Halilovic.

Als Jordy zaterdag drie keer scoort krijgt hij rugnummer negen.

Johnny Jansen

"Jordy is een echte linkmiegel in de spits, Hij is agressief in de 16 en is een jongen die gewoon goed kan voetballen. Alen is een type dat graag wat verder uitzakt en dan daar aan de bal komt en dan mensen van daaruit bedienen. Maar ik verwacht dat de ruimtes klein zullen zijn en we wat dat betreft meer aan Jordy zullen hebben", zegt Jansen. "Als hij zaterdag drie keer scoort, dan krijgt hij rugnummer negen", lacht de trainer.

Archieffoto Jordy Bruijn - Foto: www.orange-pictures.nl

Odgaard en Espejord

Jens Odgaard heeft deze week individueel op het veld getraind en zal volgende week weer deels met de groep meetrainen. Espejord heeft dat deze week al gedaan en zit zaterdag tegen Feyenoord aan de kant. "Espejord zit tegen Feyenoord wel op de bank. Hij heeft de afgelopen dagen weer meegetraind en stapje voor stapje gaat dat beter. Hij is bijna weer pijnvrij. Het zou zo maar zo kunnen, dat beide spelers er volgende week weer bij zijn."

Transferperiode

Het is de verwachting dat technisch manager Gerry Hamstra nog wel iets zal doen op de transfermarkt. Tot nu toe is Heerenveen twee buitenspelers kwijtgeraakt. Anders Dreyer is naar FC Midtjylland vertrokken en Nemanja Mihajlovic is waarschijnlijk op weg naar Polen. De geflopte vleugelaanvaller staat in de belangstelling Arka Gdynia.

Toch hoeft er van Jansen geen nieuwe buitenspeler bij. "Met Arjen van der Heide hebben we één echte buitenspeler in huis. Jordy (Bruijn; red.) kan op links spelen en Alen (Halilovic; red.) kan eventueel aan de rechterkant staan. Dus we kunnen het intern oplossen."

Voor verdediger Andreas Skovgaard wordt ook naar een oplossing gekeken. De Deense verdediger heeft nog geen minuut gespeeld in Fryslân en sluit een terugkeer naar zijn vaderland niet uit. "Ik verwacht in januari een nieuwe club te vinden. Er hebben gesprekken met bepaalde clubs plaatsgevonden", zei Skovgaard tegen het Deense voetbaltijdschrift Tipsbladet.

De wedstrijd Feyenoord - SC Heerenveen begint om 19.45 uur en is live te volgen via Omrop Fryslân radio met Arjen de Boer als commentator.

Verwachte opstelling: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Woudenberg; Faik, Veerman, Kongolo; Van Bergen, Bruijn, Ejuke.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(advertinsje)
(advertinsje)