Nog een laatste bericht aan Staartjes: "Rust zacht meneer Aart"

16 jan 2020 - 20:55

Een bloemetje, een gedichtje of alleen een naam. Donderdag stond MFC D'Ald Skoalle in Dronryp open voor mensen die nog een laatste berichtje of herinnering aan Aart Staartjes achter wilden laten.

Het condoleanceregister wordt vol geschreven met herinneringen of een woord van troost door alle mogelijke generaties die zijn opgegroeid met 'Meneer Aart'. "Mensen moeten soms even op elkaar wachten, het loopt vanmiddag wel door", vertelt vrijwilliger Ankie Minke. Dat het druk is verrast haar niet. "Ik ben niet echt verrast. Ik zou wel verrast zijn als dat niet zo geweest was."

De meeste herinneringen die voorbij komen zijn toch wel aan het televisieprogramma Sesamstraat. "Eigenlijk heeft iedereen die hier vanmiddag kwam herinneringen dat programma. Ze kennen het van toen de kinderen klein waren en van de kleinkinderen die daar naar keken. Met het programma zijn vele uren gevuld."

Koffer van Aart

"Hij speelde in Sesamstraat dat vonden de meeste kinderen wel leuk en grappig", leest Alana voor. De kinderen van de basisschool hebben een koffer gemaakt met tekeningen en gedichten voor meneer Aart. De koffer voor Aart Staartjes gaat ook naar de familie.

Verslaggever Maaike van der Hoek bij het condoleanceregister

De NTR zendt vrijdag als eerbetoon aan Aart Staartjes een Sesamstraatmarathon uit. De marathonuitzending is te bekijken op het themakanaal Zappelin, tussen vijf en acht uur. Er zijn afleveringen te zien waarin meneer Aart een belangrijke rol speelde. En er worden ook liedjes uitgezonden die Aart Staartjes heeft gezongen.

(advertinsje)
(advertinsje)