Een raadsel in Langelille: tien autobanden lek in één week

16 jan 2020 - 16:58

Bij garage Hoekstra in Langelille zijn ze druk met lekke autobanden. In het dorp in Weststellingwerf kregen in een week tijd maar liefst tien auto's een lekke band. Dat is volgens garagehouder Wieger Hoekstra opmerkelijk veel, want anders ziet hij maar eens in de drie maanden een lekke band.

Spijkergaten

Hoekstra controleert op dit moment iedere auto die hij binnenkrijgt op spijkergaten. In diverse lekke banden vond de garagehouder een schroefje. Hij gaat er niet vanuit dat het om vandalisme gaat. "Je weet niet wat er onderweg gebeurt. Misschien is een busje met bouwvakkers een bak met spijkers en schroefjes verloren?"

Aan het onderhoud van de Kerkeweg kan het niet liggen. Het asfalt ligt strak op de weg. Ongeregeldheden in de vorm van spijkers of schroefjes liggen er niet, ook al wordt er op een paar locaties aan de lange weg gebouwd.

Garage Hoekstra in Langelille - Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

En ook al betekent een lekke band werk, bij garage Hoekstra zijn ze er inmiddels wel wat flauw van. "Als je in Langelille woont, ben je afhankelijk van een auto. Een lekker band komt dan altijd ongelegen en moet snel tussendoor."

Garagehouder Wieger Hoekstra

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena
(advertinsje)
(advertinsje)