Cambuur houdt de moed erin: "Een tegenslag kan ook mooi uitwerken"

16 jan 2020 - 15:15

Na het verlies van afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Volendam, moet Cambuur het vrijdag in Oss opnemen tegen TOP Oss. Natuurlijk balen de Leeuwarders van het verlies tegen Volendam, maar trainer Henk de Jong houdt de moed erin. "We moeten de draad weer oppakken. We moeten durven te voetballen, net zoals altijd."

Henk de Jong over de uitwedstrijd tegen TOP Oss:

Want als Cambuur niet durft te voetballen, gebruiken ze hun eigen kracht niet. "En we moeten het plezier in het spel behouden," zegt De Jong.

"Een tegenslag kan ook mooi uitwerken"

Cambuur is nog altijd koploper en dat moet positief worden opgepakt, volgens de trainer. "Wij staan bovenaan. Dat hebben we met veel plezier en goed voetballen bereikt. We moeten genieten van iedere wedstrijd. Het succes moet niet als een juk werken. Een tegenslag kan ook mooi uitwerken."

Henk de Jong kan tegen TOP Oss op twee basisspelers geen beroep doen: Issa Kallon raakte in de wedstrijd tegen Volendam geblesseerd aan zijn hamstring. Hij zal twee tot vier weken niet kunnen spelen. Robin Maulun raakte deze week op de training geblesseerd aan zijn enkel. Het lijkt mee te vallen, maar de Fransman kan vrijdag niet spelen.

Paulissen en Oratmangoen basis

Mitchel Paulissen en Ragnar Oratmangoen zijn de vervangers. Oratmangoen speelt op de plek van Maulun. Henk de Jong daarover: "Hij is eigenlijk nummer tien. Hij brengt aanvallend veel. Bovendien: Mitchel Paulissen speelt het liefst aan de zijkant."

Oratmangoen is blij met zijn basisplaats. Hij zag het aankomen: "Toen Issa uitviel, zag ik al dat mijn kans op spelen groot werd. En daarna viel Maulun ook nog weg. Ik ben in principe inderdaad een nummer tien, dus ik wil graag vanuit het middenveld voetballen."

Ragnar Oratmangoen over zijn basisplaats:

Oratmangoen verloor in de loop van het seizoen zijn basisplaats, maar bleef altijd positief, zei hij. "Ja, ik ben altijd positief gebleven en ben goed blijven trainen. Daarnaast heb ik ook steeds extra dingen gedaan. Het is mooi dat ik nu weer in de basis mag beginnen."

Speelwijze TOP Oss is nog de vraag

Voor de technische staf is het nog niet duidelijk hoe TOP Oss zal spelen. Tegen Jong AZ afgelopen week speelden de Brabanders heel aanvallend. Henk de Jong: "Wij moeten het onverwachte verwachten. Zij kunnen inzakken over hoog druk geven. Ze doen beide. Wij kunnen het pas goed zien als de wedstrijd is begonnen."

Vermoedelijke opstelling

Stevens; Schmidt, Schouten, Mac-Intosch, Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Oratmangoen; Antonia, Mühren, Paulissen.

De wedstrijd tussen TOP Oss en SC Cambuur is vrijdagavond live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Verslaggever Geert van Tuinen verzorgt het commentaar.

Trefwoorden: 
SC Cambuur TOP Oss Volendam
(advertinsje)
(advertinsje)