VC Sneek verrassend onderuit in halve finale bekertoernooi

De voetbalvrouwen van VC Sneek hebben zich niet geplaatst voor de bekerfinale. De Sneker vrouwen hadden een erg zware avond tegen de topdivisionist Laudame Financials VCN (Volleybalvereniging Capelle Nieuwekerk) uit Capelle aan den IJssel. Ze verloren de wedstrijd. Dat gebeurde na een 2-0 voorsprong, met 3-2 in sets (17-25, 21-25, 25-14, 25-18, 15-11).
Trainster Henriëtte ter Steege:
Ter Steege
Hoe stonden de ploegen er voorafgaand aan de wedstrijd precies voor? VCN schakelde in de kwartfinale verrassend eredivisie-koploper Eurosped uit, met 3-0 (25-23, 25-22, 25-22). VCN is koploper in de topdivisie, één klasse lager dan de eredivisie. Naast VC Sneek en VCN hebben ook Appollo 8 en Sliedrecht Sport een plek in de halve finales.
Op 12 januari wonnen de vrouwen van VC Sneek voor de derde keer op rij. Zij waren in de Sneeker Sporthal met 3-0 te sterk voor Talententeam Papendal
Het duel werd gespeeld in Sporthal Oostgaarde. De thuisploeg pakte brutaal de eerste punten van de wedstrijd, maar daarna kon VC Sneek orde op zaken stellen. Ondanks een aantal missers aan de opslag trok Sneek de eerste helft naar zich toe: 25-17. Het ging moeizaam, maar Sneek wist wel de winst te pakken.
VC Snits tsjin VCN © Orange Pictures

Afstand met horten en stoten

In de tweede set liet Laudame Financials VCN zien waarom het zo'n taaie ploeg is. De Sneekers hielden steeds een kleine voorsprong, maar zij konden maar moeizaam een afstand opbouwen. Dat slaagde in het tweede deel van de set wel. Het derde setpunt van de ploeg van trainster Henriëtte ter Steege werd binnengehaald met een 25-21 overwinning als gevolg.

Slechte derde en vierde set

De derde set gaf de ploeg uit Capelle aan den IJssel weer hoop op een comeback. De ploeg gaf VC Sneek geen kans en haalde de set met 25-14 binnen. Beide ploegen gingen in de vierde set gelijk op, maar halverwege wist VCN een gat te slaan. Daar hadden de Sneeker vrouwen geen antwoord op. Daardoor ging de set met 25-18 verloren. De laatste set werd met 15-11 verloren.