Femke Kok naar WK afstanden in Salt Lake City

15 jan 2020 - 18:37

Femke Kok doet definitief mee aan de ISU WK Afstanden in Salt Lake City in Amerika. Kok hoopt een week daarna te beginnen bij de WK Junioren in het Poolse Tomaszow Mazowiecki, waar ze titelverdediger is.

Foto: www.orange-pictures.nl

De jonge schaatsster uit Nij Beets werd bij de KNP NK Afstanden derde op de 500 meter. Daarmee verdiende Kok een startbewijs voor zowel de ISU WK Afstanden als de ISU EK Afstanden in Heerenveen. Die laatste was afgelopen weekend, waar ze met 27.66 seconden, een wereldrecord bij de junioren, net het podium miste.

Seizoensopbouw

De seizoensopbouw van Femke Kok is afgestemd op het WK Junioren in Polen, maar door de ontwikkelingen van Kok werd het tijd om de plannen aan te passen. In goed overleg met haar ouders en trainers bij RTC Noord Friesland, Wouter van der Ploeg en Andreas Wierda, heeft Kok besloten om haar route voor de rest van dit seizoen aan te passen.

"We hebben besproken wat het beste is voor Femke", vertelt trainer Van der Ploeg. "De EK Afstanden hebben bevestigd dat ze klaar is voor het grote werk. Na afloop van het toernooi in Thialf zag ik een twinkeling in haar ogen. Ze was niet vermoeid, maar juist super gemotiveerd om op het hoogste niveau te laten zien wat ze in haar mars heeft."

Femke Kok - Foto: www.orange-pictures.nl

Kok gaat de World Cup Junioren in Minsk sowieso niet rijden. In plaats daarvan reist ze naar Noord-Amerika waar ze op 7 en 8 februari aan de ISU World Cup 5 in Calgary zal meedoen. De week daarna rijdt ze van 13 tot en met 16 februari de ISU WK Afstanden in Salt Lake City. Meteen daarna zal Kok door naar Polen voor de WK Junioren van 21 tot en met 23 februari.

Voor de WKJ zal de selectiecommissie Langebaan van de KNSB nog wel grien licht moeten geven. "Wij zullen er alles aan doen om Femke weer zo goed mogelijk in Polen aan de start te krijgen", zegt Van der Ploeg.

Energie

Femke Kok heeft zelf genoten van de KPN NK en ISU EK Afstanden in Thialf. "Er is de afgelopen weken zoveel op me af gekomen," zegt ze. "Dat het zo snel ging, heeft mezelf ook wel een beetje verrast. Alle aandacht die mijn prestaties krijgen vind ik prachtig, ik krijg er veel energie van. Dat maakt dat ik veel zin heb in de wedstrijden die er nu aankomen, in het bijzonder Salt Lake en het WK Junioren."

(advertinsje)
(advertinsje)