Viering 25 jaar Kameleondorp Terherne met inrichten Kameleonplein

15 jan 2020 - 17:12

Het 25-jarig jubileum van het Kameleondorp in Terherne valt samen met het opnieuw inrichten van het dorp door de gemeente. Voor de organisatie achter de toeristische bezienswaardigheid is het reden om een speciaal 'Kameleonplein' in te richten voor de bekende boerderij van Hielke en Sietse.

Kameleondorp in Terherne - Foto: Omrop Fryslân

Op het plein moet volgens de mensen achter het Kameleondorp een ode te zien zijn aan schrijver Hotze de Roos en illustrator Gerard van Straaten. Op de Kameleonboot bij de boerderij komt een sokkel waarin reacties van bezoekers worden verwerkt.

Plan opgezet in 1994

De Roos was tussen 1949 en 1991 de schrijver van de bekende boeken 'De schippers van De Kameleon.' De Roos heeft ooit gezegd dat Terherne veel lijkt op het dorp Lenten uit de avonturen van Hielke en Sietse. Daarom heeft Stichting Vrienden van de Kameleon in 1994 besloten een attractie op te zetten en het dorp om te toveren tot Kameleondorp.

In 2020 komt er ook een speciale editie van de Lentenbode uit en worden er volgens de organisatie meerdere evenementen gehouden.

(advertinsje)
(advertinsje)