Vragen FNP over tegenvallende studentenaantallen aan Campus Fryslân

15 jan 2020 - 15:01

Het was de bedoeling dat de RUG Campus Fryslân op dit moment 630 studenten zou hebben, maar het zijn er 197. Daarom wil de Statenfractie van de FNP weten of dat ook consequenties hebben moet voor de financiering. De provincie steekt er 17,83 miljoen euro in. Daar stelt de FNP nu vragen over.

Campus Fryslân in Leeuwarden - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

"Het gaat wel om gemeenschapsgeld," zegt FNP-Statenlid Sybren Posthumus. Volgens de partij zijn de Staten met hoge studentenaantallen over de streep getrokken om mee te betalen. Maar de directeur bedrijfsvoering heeft het nu over 'een update met naar beneden bijgestelde verwachtingen en ambities'.

De FNP wil nu van Gedeputeerde Staten weten hoe het college de promotie van de campus beoordeelt. "Veel VWO-scholen in Fryslân noemen de RUG Campus helemaal niet bij de studiemogelijkheden voor nieuwe studenten," volgens Posthumus. Zo zijn er volgens de FNP-politicus nog maar twintig Friese studenten. "Teleurstellende resultaten."

De partij wil de universiteit aan de afspraak houden dat de Campus Fryslân op z'n minst vijftien jaar in Leeuwarden blijft.

(advertinsje)
(advertinsje)