Basketballers Aris pakken tegen Den Helder derde overwinning van het seizoen

11 jan 2020 - 22:05

Aris Leeuwarden heeft zaterdagavond voor de derde keer dit seizoen gewonnen. In het Kalverdijkje waren de basketballers met 78-67 te sterk voor Den Helder Suns.

Arunas Mikalauskas fan Aris Ljouwert - Foto: Orange Pictures

De Leeuwarders begonnen goed. Na het eerste kwart stond er een 21-11 voorsprong op het bord. Die voorsprong werd in het tweede kwart nog drie punten groter en dus ging Aris met een 42-29 voorsprong aan de thee.

Den Helder goed uit de kleedkamer

De ploeg uit Noord-Holland kwam na de pauze goed uit de kleedkamer. De voorsprong van de Friese ploeg werd verkleind tot zeven punten: 55-48. Aris gaf de overwinning in het vierde kwart echter niet meer uit handen en liep uiteindelijk zelfs uit naar een eindstand van 78-67.

Bij Aris werd Andy Mazurczak met maar liefst twintig punten de topscorer. Bij de Den Helder Suns was Boyd van der Vuurst de Vries met zeventien punten de beste schutter.

Door de overwinning staat Aris nu met zes punten uit zestien wedstrijden op de achtste plaats in de Dutch Basketball League. Alleen Apollo uit Amsterdam doet het met vier punten minder goed dan de Friese ploeg. Aris moet bij de eerste zes komen om mee te doen aan de play-offs om het landskampioenschap. BAL Weert staat nu met twaalf punten op de zesde plaats.

(advertinsje)
(advertinsje)