Schaatsbonden niet te spreken over uitlatingen Jillert Anema

11 jan 2020 - 22:40

De internationale schaatsbond, de ISU, en de Nederlandse KNSB zijn niet blij met de uitspraken van schaatscoach Jillert Anema. De coach van Team easyJet maakte zich afgelopen woensdag in Weistra op wei boos over de organisatie van wereldbekerwedstrijden.

Reedrydcoach Jillert Annema - Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Anema zei afgelopen week bij ons dat de basis van het schaatsen wordt ondermijnd door flauwekul. "Dan moeten we weer naar Verweggistan. Het zijn klotereizen", zo sprak de schaatscoach.

Ook mensen van de organisatie moesten het ontgelden met forse uitspraken van Jillert Anema. "Het is eigenlijk een verschrikkelijk vak, en het wordt bepaald door mensen die ons ergens heen sturen omdat ze dan zelf op de een-na-hoogste verdieping van een groot flatgebouw kunnen zitten in een hotel waar de bovenste verdieping een stripteaseclub is. Dat vinden ze mooi."

Gemeenschappelijke verklaring

De ISU en de KNSB hebben in een gemeenschappelijke verklaring laten weten dat ze de uitspraken van Anema afkeuren. "De ISU en de KNSB hebben met afkeuring kennisgenomen van recente uitlatingen van trainer-coach Jillert Anema. Zijn woorden over de hotelkeuze van officials vinden wij ongepast."

Lees hieronder de volledige reactie van de schaatsbond KNSB en de internationale ISU:

De ISU en KNSB hebben met afkeuring kennisgenomen van uitlatingen die trainer-coach Jillert Anema recent deed voor de camera van Omrop Fryslân. Zijn woorden over de hotelkeuze van officials vinden wij ongepast.

Wat betreft Anema's kritiek op de ISU World Cups: De KNSB is al enige tijd constructief met de ISU in gesprek over verdere ontwikkeling van World Cup-format.

De KNSB heeft de ISU op de hoogte gesteld van zijn reactie op de uitlatingen van Jillert Anema's, een van de Nederlandse coaches dit weekeinde bij de ISU EK Afstanden in Heerenveen.

Trefwoorden: 
schaatsen Jillert Anema
(advertinsje)
(advertinsje)