Mühren over verlies Cambuur tegen Volendam: "Redelijk spel, maar vaak verkeerde keuzes"

SC Cambuur is vrijdagavond, ondanks een verscheidenheid aan kansen, tegen een pijnlijk verlies aangelopen in eigen huis. FC Volendam was met 1-2 te sterk. Spits Robert Mühren maakte net na rust de 1-1, maar die werd afgekeurd om buitenspel. Mühren had aan het eind van de wedstrijd nog de 2-2 op de schoen, maar kon het puntje voor Cambuur niet verzilveren.
Robert Muhren fan SC Cambuur
"De ballen gingen er niet in, vrij simpel", aldus Mühren over de gemiste kansen tijdens de wedstrijd. "Het spel was nog wel redelijk. In de eerste helft maakten we vaak verkeerde keuzes over welke kant we moesten opbouwen, in de tweede helft hadden we wel wat meer grip. Volendam heeft gewoon een heel aardige ploeg en ze zijn heel gevaarlijk in de omschakeling. Een 2-2 zat er niet in, maar die hadden we misschien wel verdiend."
© www.orangepictures.nl
Volgens trainer Henk de Jong had Cambuur een gelijkspel dik verdiend, maar liep het steeds weer anders. "In de tweede helft krijg je 'm weer tegen. Ongelukkig, hotseknots, en hij gaat erin. Ja, dan loop je natuurlijk achter de feiten aan. Daarna hebben we wel kansen gehad, alleen valt het net niet goed."
Cambuurtrainer Henk de Jong
Cambuur had al elf punten in het klassement kunnen pakken, maar de winterkampioen staat nu op vijf. De Jong blijft evenwel rustig: "Ik weet dat we een heel gewoon, normaal team hebben, waar we het geweldig mee doen. Dat hadden we een half jaar geleden nooit gedacht. We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd en dan staat het op een gegeven moment precies zoals het moet."
Doke Schmidt fan SC Cambuur
De Leeuwarder club had minimaal recht op een gelijkspel, zegt verdediger Doke Schmidt. Toch lag volgens hem de schuld voor het verlies vooral bij Cambuur zelf. "Volendam was effectiever, we kunnen het onszelf zeker verwijten."