VIDEO: De Hengstenkeuring in Leeuwarden

11 jan 2020 - 16:24

Deze week is het WTC Leeuwarden omgebouwd tot een strijdtoneel voor Friese hengsten. Stamboekhengsten strijden hier om kampioenstitels en Omrop Fryslân brengt deze keuring live bij u thuis. Het evenement wordt elk jaar druk bezocht door mensen vanuit de hele wereld. Omrop Fryslân is erbij en zendt alles van 8.30 uur uit.

The stream is also available in English, German and Dutch.

Deze zaterdag staan de stamboekhengsten van het KFPS in de kijker. Het commentaar bij de hengstenkeuring wordt ook dit jaar gedaan door presentator Gerrit de Boer van Omrop Fryslân en deskundige Henk Dijkstra. Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt wie de kampioen van 2020 is. Voor buitenlandse kijkers is de uitzending online te volgen met Engels of Duits commentaar. Daarnaast is er ook een Nederlandse livestream beschikbaar.

Na de keuring worden de hoogtepunten van de Friesian proms uitgezonden, een muziekspektakel met paarden en muziek van onder anderen Marcel Veenendaal (DI-RECT), The BlueBirds en Elske DeWall.

Zaterdag 11 januari om 8.30 uur: de Hengstenkeuring live op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Aansluitend: de hoogtepunten van Friesian Proms. Voor liefhebbers van het Friese Paard is er ook een online databank met een gevarieerd aanbod van archiefmateriaal. Kijk daarvoor op www.omropfryslan.nl/hynstekeuring.

(Advertentie)
(Advertentie)