Leeuwarder bedrijf wint drie grote prijzen in Las Vegas

10 jan 2020 - 20:58

Het Leeuwarder bedrijf Hydraloop heeft op een grote internationale techbeurs (Consumer Electronics Show) in Las Vegas drie keer een prijs gewonnen. Het bedrijf, dat een waterrecyclinginstallatie voor in woonhuizen ontwikkelt, pakte in drie categorieën de eerste prijs, meldt de de NOS.

CEO Arthur Valkieser en CMO Sabine Stuiver van Hydraloop - Foto: WaterCampus Leeuwarden

Het werd verkozen tot beste start-up, maar kreeg ook het predicaat beste duurzame product en uiteindelijk ook de prijs 'beste van het beste'. Het Friese bedrijf was daarmee verreweg de beste van de 4.000 bedrijven die meededen.

Water schoonmaken

De Hydraloop is een apparaat dat vies huishoudelijk water zo schoonmaakt, dat het voor een tweede keer kan worden gebruikt. Het water wordt zo schoon dat je het eigenlijk wel kunt drinken, maar het wordt in een tweede waterleiding in huis voornamelijk gebruikt voor het doorspoelen van het toilet. Het apparaat kost 3500 euro en uiteindelijk kun je er de helft van het water mee besparen.

Veel bestellingen

Sinds het winnen van de prijzen stromen bij het bedrijf de bestellingen binnen. "Ze komen vanuit de hele wereld en met name uit Australië", zegt een woordvoerder.

Het bedrijf Hydraloop maakt deel uit van de missie Techleap.nl, die wordt geleid door prins Constantijn, en ook staatssecretaris Mona Keizer maakt deel uit van de missie. De staatssecretaris noemt de uitvinding een reuzenstap, die de wereld kan helpen als het gaat om waterbesparing.

Trefwoorden: 
water Hydraloop Las Vegas
(advertinsje)
(advertinsje)