Verdachte van overval gouden ringen in Lippenhuizen langer in voorarrest

09 jan 2020 - 16:49

De rechtbank van Leeuwarden heeft het voorarrest van een 23-jarige man uit Amersfoort verlengd. De man zou betrokken zijn bij een gewelddadige overval op een woning in Lippenhuizen. Het voorarrest van een tweede verdachte, een 20-jarige man uit Amersfoort, werd eerder door de rechtbank geschrapt.

Foto: De Vries Media

De twee mannen zouden op de avond van 25 september afgelopen jaar de bewoners van een woning aan het Rjochtkeamerpaed in Lippenhuizen overvallen hebben. Met geweld werd een koffer met 40 gouden ringen met een waarde van 7.500 euro afhandig gemaakt. De bewoonster is door de overvallers geslagen.

De bewoners hadden de gouden ringen op Marktplaats te koop aangeboden. De Amersfoorter zei dat hij niks met de overval te maken had. Hij zou die avond niet in Lippenhuizen geweest zijn. Hij zou de andere verdachte uit Amersfoort ook niet kennen. Twee politiemensen herkenden de man echter op camerabeelden.

De rechtbank oordeelde dat de man meer uitleg had moeten geven en met te weinig argumenten kwam om het bewijs dat er tegen hem ligt te ontkrachten. De inhoudelijke zaak staat gepland voor 7 april. De Amersfoorter blijft in ieder geval tot die datum in de gevangenis. Volgens de rechtbank is het nog niet zeker of de zaak begin april behandeld kan worden.

(Advertentie)
(Advertentie)