Drie Friese projecten maken kans op Appeltje van Oranje 2020

08 jan 2020 - 11:33

Drie Friese projecten maken een kans op een Appeltje van Oranje, een prijs die jaarlijks door het Oranje Fonds wordt toegekend aan bijzondere, innovatieve of succesvolle sociale projecten die mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de maatschappij.

Foto: Oranje Fonds

Landelijk maken 38 projecten kans op een Appeltje. In Fryslân gaat het om het Maatjesproject van Support Fryslân, de Blooming Bakery van hulpverleningsinstantie Fier en Samen Goud van de Stichting Sociaal Goud. De instanties konden zichzelf opgeven.

"Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die maatjes koppelt aan sociaal kwetsbare jongeren en kinderen", legt Erik Blank van Support Fryslân uit. "Het Appeltje zou een mooie bekroning zijn op het werk dat we doen en voor onze vrijwilligers."

Blooming Bakery van Fier is een sociale onderneming die geweldslachtoffers op weg helpt bij hun stappen naar zelfstandigheid. Meisjes kunnen daarbij werkervaring opdoen in de bakkerij. Samen Goud van Stichting Sociaal Goud is een project dat eenzame ouderen helpt bij het terugvinden van hun levensdoel.

De prijs is een bronzen beeldje, dat is gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. De winnaars krijgen de prijs uit handen van koningin Máxima op Paleis Noordeinde. Mensen kunnen stemmen tot 16 januari.

Erik Blank van Support Fryslân over het Appeltje van Oranje

Annemarie van Rijn van hulporganisatie Fier

(Advertentie)
(Advertentie)