Handtekeningen moeten zorgcentrum Oentsjerk redden

07 jan 2020 - 19:30

Met een petitie proberen vertegenwoordigers van de bewoners een woonzorgcentrum in Oentsjerk open te houden. Het gaat om het zorgcentrum Noflik Wenje voor mensen die dement zijn. Volgens zorggroep Patyna moeten de deuren op slot. Het centrum zou te klein zijn.

Foto: Aksjegroep "Noflik Wenje moat bliuwe!"

Op 1 januari 2021 gaan de deuren van Noflik Wenje definitief dicht. Volgens zorggroep Patyna kan dat niet anders. Daar wonen nu tien mensen. Om goede zorg te kunnen bieden zijn er tussen de 25 en 30 bewoners nodig, zegt Patyna.

In de petitie worden de gemeente, de zorginstellingen en de zorgverzekeraar opgeroepen om mee te helpen de kleinschalige zorg in de Trynwâlden te behouden. Patyna heeft eerder gezegd dat het niet lukt om een overnamekandidaat te vinden. Bewoners vinden dat Patyna toch verder moet zoeken.

Rekenfout

Vertegenwoordigers van bewoners zeggen dat twee jaar na de opening in 2014 bleek dat de zorg duurder uitviel als vooraf gedacht. Een rekenfout zou daar de oorzaak van geweest zijn. De zorg werd duurder en nu moeten de deuren definitief dicht. Bewoners zegen dat ze niet twee keer voor dezelfde fout willen opdraaien.

De cliëntenraad vindt dat er een onafhankelijk onderzoek moeten komen naar de haalbaarheid van een overname en adviseert Noflik Wenje niet te sluiten.

Trefwoorden: 
petitie Oentsjerk Noflik Wenje
(Advertentie)
(Advertentie)