Johannes Kramer geïnstalleerd als burgemeester van Noardeast-Fryslân

Johannes Kramer is maandagmiddag geïnstalleerd als burgemeester van Noardeast-Fryslân. Hij werd door Commissaris van de Koning Arno Brok in de Grote Kerk in Dokkum beëdigd als de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe fusiegemeente.
Johannes Kramer ynstallearre as boargemaster fan Noardeast-Fryslân
Kramer neemt het stokje over van waarnemend burgemeester Hayo Apotheker. Hij is de derde FNP-burgmeeester, na Theunis Piersma in Wonseradeel en Gerben Gerbrandy in Achtkarspelen.
"Blijf dichtbij de mensen staan, wees aanspreekbaar en wees open naar de mensen toe", is Gerbrandy's raad aan de hagelnieuwe burgemeester. Het is niet de eerste keer dat een FNP'er aan de slag gaat in een andere politieke functie en er kan sprake zijn van belangenverstrengeling. "Hij is zich bewust van de verschillende functies en ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt", besluit Gerbrandy.
Commissaris van de Koning Arno Brok benoemde dat ook bij zijn toespraak in de Grote Kerk. "Het moet wel duidelijk zijn dat dit een andere rol is. Hij is deskundig en professioneel genoeg om daar een goede balans in te houden."
René Koster praat mei âld-boargemasters Germ Gerbrandy en Piet Visser en mei KfK Arno Brok