Sportcast: "Met Kallon wordt Cambuur kampioen"

06 jan 2020 - 16:28

SC Heerenveen en SC Cambuur zijn op trainingskamp. De Friese betaald voetbalclubs bereiden zich voor op de tweede seizoenshelft. Naast het voetballen bespreken onze analisten Andor Faber, Roelof de Vries en Arjen de Boer het NK Shorttrack. De presentatie is in handen van Andries Bakker.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

SC Heerenveen is op trainingskamp in het Spaanse Gerona. Roelof de Vries vraagt zich af: "Waarom blijven ze niet gewoon in Nederland?" Arjen de Boer vindt dat ook: "In eigen land kun je ook prima trainen."

Bij Heerenveen is het nieuws dat Anders Dreyer waarschijnlijk weggaat naar het Deense FC Midtjylland. Roelof de Vries vindt dat jammer: "Dreyer zat dicht tegen de basis aan." Naast Dreyer verwacht De Vries ook dat Alen Halilovic niet bij Heerenveen blijft. Arjen de Boer denkt dat er dan weleens een nieuwe speler naar Heerenveen zou kunnen komen: "Ik denk dat Gerry Hamstra erover nadenkt of er een vervanger moet worden aangetrokken."

Als het aan De Boer ligt, moet er dan ook nog een linksback komen: "Als je nog geld aan Floranus wilt verdienen, dan moet je hem als rechtsback opstellen. Woudenberg moet je verkopen en Van Hau moet je zo snel mogelijk kwijt zien te raken, dan moet er een echte linksback voor in plaats komen."

Hoe moet het nu met Issa Kallon?

Bij Cambuur is het wat rustiger op transfergebied. Er speelt alleen wat rond Issa Kallon. Cambuur is erg blij met de aanvaller, maar Kallon wil niet bijtekenen. Hij vindt het salaris dat Cambuur hem aanbiedt te laag. Arjen de Boer is het daar niet helemaal mee eens: "Op basis van dit jaar is het wel verdiend dat hij meer wil verdienen, maar op basis van de afgelopen twee, drie jaar niet."

Als Kallon niet wil bijtekenen, dan loopt hij na het seizoen gratis de deur uit. Roelof de Vries vindt dat hij dan maar deze winter verkocht moet worden. Daar zijn Andor Faber en Arjen de Boer het helemaal niet mee eens. De Boer durft zelfs te zeggen: "Met Kallon wordt Cambuur kampioen."

"Bij de vrouwen was er niets aan"

Afgelopen weekend was het NK Shorttrack in Leeuwarden. Bij de mannen was Sven Roes de verrassende winnaar. Bij de vrouwen was Suzanne Schulting verreweg de beste. Roelof de Vries concludeert daarom "Bij de vrouwen was er niets aan."

Andor Faber had wat te klagen over de favorieten bij de mannen: "Ze laten zich er zo makkelijk afrijden door een broekje van 20, kom op!" Roelof de Vries vindt alleen de echte toppers de moeite waard in Nederland: "Als Schulting en Knegt er niet zijn, dan is het shorttrack in Nederland niets."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar. Alle Sportcasts beluisteren? Klik hier.

(advertinsje)
(advertinsje)