Kanshebbers op titel Friese onderneming 2020 bekendgemaakt

06 jan 2020 - 10:31

De genomineerden voor de verkiezing van de Friese onderneming van 2020 zijn bekend. De bedrijven Maarsingh & Van Steijn in Leeuwarden, MplusKASSA in Leeuwarden, Oreel Groep in Hallum, Spinder Stalinrichtingen in Drachten, FrieslandLease in Drachten en UCC Coffee in Bolsward zijn de zes ondernemingen die kans maken op de titel.

Bakker Transport in Heerenveen was in 2019 de Friese onderneming van het jaar - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Volgens de organisatie van de verkiezing zijn het bedrijven die het onderscheid maken in hun branche. De winnaar van de prijs wordt gekozen door een jury die de onderneming beoordeelt op het gebied van onder andere strategie, innovatie en bedrijfsvoering.

Op 2 maart moeten de bedrijven zich presenteren aan de jury en die kiest dan drie finalisten. Op 7 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

30e keer

De verkiezing voor Friese onderneming van het jaar wordt dit jaar voor de 30e keer gehouden. Landelijk gezien is de provinciale prijs een van de oudste ondernemersprijzen. De organisatie wil creativiteit en vernieuwing op het gebied van ondernemerschap in Fryslân stimuleren en waarderen.

(Advertentie)
(Advertentie)