Sven Roes uit Gytsjerk grote verrassing op 1.500 meter bij NK shorttrack

05 jan 2020 - 12:38

In Leeuwarden zijn aan het einde van de ochtend de finales op de 1.500 meter verreden op het NK shorttrack. Bij de mannen zorgde Sven Roes uit Gytsjerk voor een grote verrassing. Hij ging op indrukwekkende wijze Daan Breeuwsma en Friso Emons voorbij. Het lukte hem niet om bij de 500 meter te winnen. Suzanne Schulting werd bij de vrouwen op de 500 en 1.500 meter eerste.

Foto: Orange Pictures

Ithzak de Laat werd teleurstellend vierde. Breeuwsma, Emons en De Laat zijn allemaal mannen die in de nationale selectie meedoen, daarom is de winst van Roes wel een stunt.

500 meter mannen

Bij de 500 meter voor de mannen eindigde Dylan Hoogerwerf uit Wateringen op de eerste plaats. Ithzak de Laat uit Leeuwarden werd tweede en Jens van 't Woud werd derde. Na twee afstanden staat Dylan Hoogerwerf nu eerste in het klassement. Sven Roes bemachtigt de tweede plaats. De Laat is derde en Breeuwsma vierde.

Schulting domineert op 1.500 en 500 meter

Bij de vrouwen was de verrassing minder groot, daar eindigde Suzanne Schulting op de eerste plaats. Dat deed ze met gemak, een paar rondes voor het einde kon ze al bij de anderen weg schaatsen. Rianne de Vries en Lara van Ruijven werden tweede en derde.

Ook op de 500 meter domineerde Suzanne Schulting in Leeuwarden. Zij eindigde voor Yara van Kerkhof, Rianne de Vries (uit Akkrum), Monique Velzeboer en Lara van Ruijven. Schulting staat op dit moment eerste in het klassement, gevolgd door Rianne de Vries.

Suzanne Schulting - Foto: Orange Pictures
(advertinsje)
(advertinsje)