Boekekast #15: 'Wek yn 'e rivier' van Durk van der Ploeg

Luister jij graag naar Friese verhalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Omrop Fryslân heeft in samenwerking met Boeken fan Fryslân een podcast ontwikkeld met daarin de mooiste Friese boeken en verhalen van dit moment: de Boekekast. In deze vijftiende Boekekast kun je luisteren naar een fragment uit 'Wek yn 'e rivier' van Durk van der Ploeg. Rein Tolsma leest voor uit het boek.
'Wek yn 'e rivier' is het verhaal van een huishouding die door de oorlog uit elkaar gescheurd wordt, verteld door de broer die zijn hele leven lang in de schaduw staat van Ake. De huishouding, die met enkele onderduikers woont op een boerderij in de Dongeradielen, raakt verstrikt in het verzetswerk. Met jongens van de Knokploeg wachten de vader, Ake en zijn broer op vliegtuigen die wapens zullen droppen voor het verzet.
Deze aflevering van Boekekast is net als de andere afleveringen te beluisteren op Spotify.

Durk van der Ploeg

Durk van der Ploeg heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan. In 2011 verscheen de omnibus 'De oarloch fan Durk van der Ploeg', een heruitgave van de romans 'It wrede foarjier'. 'Reis nei de Kalkman' en 'It lekken oer de spegel' in één boek. In de romans staat de Tweede Wereldoorlog centraal. Met 'Wek yn 'e rivier', in 2019 uitgegeven door Het nieuwe Kanaal, schreef Durk van der Ploeg opnieuw een boek waar de oorlog een centrale plek inneemt.
De podcast Boekekast met Friese verhalen en fragmenten uit Friese boeken is een initiatief van Boeken fan Fryslân en Omrop Fryslân. Zestien weken lang wordt elke zondag een verhaal of fragment gepubliceerd op de website van Omrop Fryslân, in de podcast-app en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Boekekast op omropfryslan.nl/boekekast.