Shorttracker Itzhak de Laat blij over shorttrackarena Leeuwarden

04 jan 2020 - 14:32

Shorttracker Itzhak de Laat (25) uit Leeuwarden is er erg blij me dat het NK Shorttrack in zijn thuisstad wordt gehouden. De Laat: "Ik ben wel blij dat ze het hier gedaan hebben, ze hebben het versierd met foto's. Wat de entourage betreft is het nu al het beste NK. Als ze het zo doen mag het wel vaker. Het laat zien dat sport serieus genomen word. Niet dat er alleen op een middenbaantje, op een 400 meter baan ook nog geshorttrackt wordt. Het is nu echt een shorttrack-arena."

De Elfstedenhal - Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Over het NK zelf zegt hij: "Het is spannend, ik wil graag Nederlands kampioen worden. Als dat op je thuisbaantje lukt, is dat super mooi. Maar ik moet dat wel doen, dus dat is misschien wat extra druk. Ik moet zeggen, het is de eerste keer dat ik er op rijd sinds lang. Maar het ijs het is hard, dus dat glijdt lekker."

Ook een vormtest

Hij doet zijn best om een goed resultaat te behalen. "Mijn vorm is best wel goed. Over drie weken is het EK, dat is eigenlijk het grote doel. Dus dit is ook wel een vormtest. Dus ik hoop dat het goed gaat zodat ik over drie weken kan vlammen op het EK. Ik doe zeker wel mijn best, ik wil laten zien dat ik van alle Nederlandse mannen de beste ben. Maar dat gaan we zien."

Verslaggever Onno Falkena en shorttracker Itzhak de Laat

(advertinsje)
(advertinsje)