UNIS Flyers veel te sterk voor Chiefs Leuven

De UNIS Flyers zijn dit jaar goed begonnen. In Thialf won de Friese koploper van de BeNe League met 8-1 van de Chiefs Leuven uit België. De Flyers waren veel te sterk voor de Belgen.
Lars den Edel (Flyers) © Martin de Jong
Na bijna 14 minuten spelen maakte Pippo Limnell de openingstreffer. Niet veel later kwamen de Flyers op 2-0 voorsprong door Lars den Edel. Nog voor het eind van de eerste periode kon Den Edel de stand op 3-0 zetten.
In de tweede periode was Trevor Petersen op dreef. Hij maakte de 4-0 en de 5-0. Leuven wist ook een punt te scoren, William Kangasniemi zette de 5-1 op het scorebord. Den Edel bouwde met zijn derde treffer de voorsprong van de Flyers echter verder uit naar 6-1 en dat was ook de stand na deze periode.
Petersen maakte in de derde periode zijn hattrick compleet: 7-1. Brent Janssen wist daar nog een punt aan toe te voegen voor de ijshockeyploeg uit Heerenveen en zo sloot UNIS Flyers de avond af met dikke winst op de Belgen.
UNIS Flyers - Leuven Lars den Edel

Den Edel: 'Makkelijke intikkertjes'

"Iedereen werkt hard en heeft het naar z'n zin en dan gaat het ook goed. Als je blijft winnen hoef je ook niets te veranderen," zegt forward Lars den Edel na de wedstrijd. Afgelopen jaar had hij nog veel last van blessures. "Vanaf het begin van het seizoen heb ik daar geen last meer van gehad, ik ben goed hersteld."
Dat bleek, want hij kon in de wedstrijd een paar mooie treffers maken. Den Edel: "Het waren makkelijke intikkertjes, als je met Trevor Petersen en Juha Kiilholma speelt. Die jongens hebben ervaring, snelheid, behendigheid. Dan is het voor mij makkelijk spelen. Je moet wel aanzetten en de gaatjes vinden, maar als je dan open staat dan krijg je hem ook gelijk."
UNIS Flyers - Leuven Martijn Oosterwijk