Ultra-atleet Stefan van der Pal zwemt bij Elfstedentocht eerst via Dokkum

01 jan 2020 - 19:21

Ultra-atleet Stefan van der Pal gaat bij zijn zwemelfstedentocht over het noorden: hij zwemt eerst van Leeuwarden naar Dokkum en dan naar het zuiden. Normaal gesproken gaat de tocht van Leeuwarden via Sneek naar het zuidwestelijke deel van de provincie.

Stefan van der Pal over zijn plannen in 2020:

Van der Pal kiest voor die optie naar aanleiding van de geschiedenis van de Elfstedentocht. De eerste officiële tocht op schaatsen in 1909 werd er ook over die route geschaatst. Dat heeft Van der Pal ertoe gebracht om nu ook die route te volgen. Bovendien heeft die route het voordeel dat de steden aan het einde van de tocht ook wat dichter bij elkaar liggen.

Over wanneer de atleet uit Leeuwarden de Elfstedentocht dit jaar zwemt, wil hij zich nog niet uitlaten. "We willen op de juiste manier in gesprek gaan met iedereen en op het juiste moment, dat wij kiezen, bekendmaken wanneer het zal zijn", zegt Van der Pal. Hij is ook al druk in training. In december heeft hij al een monstertraining gehad en ook op nieuwjaarsdag ligt hij in het water.

Schoolkinderen bij de tocht betrekken

Ook schoolkinderen worden bij de tocht betrokken. Van der Pal weet nog niet precies hoe, maar dat komt later. Hij wil iets met de schoolkinderen, omdat hij en z'n vrouw ook in het onderwijs werken.

Stefan van der Pal heeft na oktober geen contact meer gehad met Maarten van der Weijden. Die maakte toen bekend dat de tocht van Stefan van der Pal niet paste in zijn plannen van een tocht met bekende Nederlanders. De beide mannen gaan nu volledig hun eigen weg.

(advertinsje)
(advertinsje)