Nieuwjaarsstunters De Folgeren hebben oplossing voor stikstofprobleem

De oudejaarsploeg Vrijstaat Folgeren in Drachten weet wel een oplossing voor de stikstofproblemen. De ploeg heeft bij wijze van ludiek idee twee oude autobussen en een paardentram met daarvoor een plastic paard opgesteld.
Bussen en in hynstetram as nijjiersstunt op de Folgeren
De stikstofproblematiek zou op te lossen zijn met gratis openbaar vervoer. Daarmee zouden de boeren als 'stiktstof-uitstoters' worden vrijgespeeld. De oudejaarsploeg heeft zeker een half uur zitten broeden op het idee voor deze stunt, zegt voorzitter Leon Bouma van Vrijstaat Folgeren schetsend. Daarna moest er natuurlijk wel het een en ander worden meegenomen zonder dat de eigenaren er iets van merkten. Dat lukte en de drie eigenaren weten nu waar hun bussen, tram en paarden gebleven zijn.
Gjin muzyk by de nijjiersstunt op De Folgeren fanwege it ferstjerren fan 16-jierrige jonge út Drachten © Omrop Fryslân, Remco de Vries
Vorig jaar haalde de ploeg race-auto's naar De Folgeren. In voorgaande jaren klonk er altijd muziek bij de presentatie van de nieuwjaarsstunts in De Folgeren. Nu is er geen muziek, uit respect voor de 16-jarige jongen die onlangs overleed na een steekpartij in Drachten.